The Snows of Kilimanjaro

The Snows of Kilimanjaro är en novellsamling av Ernest Hemingway. Den första novellen heter The Snows of Kilimanjaro. Flera av novellerna handlar om samma person, Nick, i olika åldrar. En kan ju undra om det handlar om Hemingway själv..

I Up in Michigan skildras hur en ung kvinna blir våldtagen av mannen hon är förälskad i. Det är hemskt när han somnat och hon gör sig redo för att gå men tycker synd om honom som ska sova utomhus och lämnar sin jacka som täcke åt honom. Hon anser inte att han gjort något fel.

Före de fem sista novellerna berättar berättar Hemingway anekdoter om tjurfäktning. De är så motbjudande. Jag vet att han storviltsjägare och älskade tjurfäktning.

Jag tycker att Hemingway är en skicklig berättare och jag gillar hans språk. Men jag gillade inte alla novellerna. Jag läste boken under Read-o-Rama och gav den tre stjärnor på Goodreads.

Jag har tidigare läst Den gamle och havet, To Have and Have Not, The Sun Also Rises och novellsamlingen Men Without Women av  författaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *