The Redeemers

23398911

The Redeemers är den femte delen om Quinn Colson som var en kommandosoldat som kom tillbaka till Tibbehah County; Mississippi och blev sheriff där efter sin farbror Ham hade dött. Nu har Qui blivit av med jobbet efter att ha förlorat valet till sheriff. Han är inte precis populär bland de som styr countyt som Johnny Stagg (en smutsig poitiker som äger en strippklubb och andra fastigheter).

Boken börjar med att Quinn letar reda på sin lilasyster som börjat knarka igen och tar med henne hem till Tibbeha Conty igen. Den här gången är hon en hårsmån från döden när han hittar henne och han tvivlar på att hon ska lyckas hålla sig drogfri igen. Något gick sönder för alltid när hennes pojkvän dog i förra boken. Dessutom har hans pappa kommit tillbaka till staden. Hans om alla trodde var död. Quinn har också trasslat i sig med sitt ex Anna Lee Stevens. Henne har jag svårt för.

Annars handlar boken om hur  några lokala män blir förbannade på ägaren av brädgården eftersom han vägrat betala en av dem för ett jobb och är den andras föredetta svärfar. De kommer på den brillianta idén att råna honom men behöver hjälp av en kassaskåpssprängare och tar hjäp av Peewee Sparks och hans systerson. Efter mycket om och men får de med sig kassaskåpet men skjuter en av poliserna. De kommer undan en Lillie Virgil är fast besluten att hitta dem och hon vill h Quinns hjälp. Tydligen fanns det viktiga papper i kassaskåpet som Johnny Stagg är beredd att göra allt för få tag p.å.

Riktigt spännande och underhållande som alla i serien. Avslutningen är helt otroligt spännande. Tur att jag redan har nästa bok på Kindlen. Jag trode att det bara skulle bli sex böcker i serien men tydligen finns redan åtta. Yay! De här är min nya guilty pleasureserie efter att Lee Childs Jack Reacher-serie har tappat skärpan.

Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads.

Författaren heter Ace Atkins och böckerna i serien heter:

  1. The Ranger
  2. The Lost Ones
  3. The Broken Places
  4. The Forsaken
  5. The Redeemers
  6. The Innocents
  7. The Fallen

*   Tibbeha County finns inte på riktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *