The Duke and I

Daphne Bridgerton är både smart och vacker – ändå blir hon bara uppvaktad av män hon inte vill ha. Men när broderns bästa vän, Simon Basset, kommer till London förändras allt. Tillsammans kommer de på en elegant plan – en fejkad förlovning dem emellan kan göra rätt typ av friare intresserade av Daphne, och hålla alla äktenskapstokiga societetsmödrar borta från Simon.

Men mitt i alla baler, promenader och båtturer, är det svårt att hålla reda på vad som är en bluff och inte. Och att hålla sina egna känslor i schack, visar det sig.

Jag sträcklyssnade på boken. Tydligen har jag ramlat ner i ett historisk romance-hål.  Jag gillade både Daphne och Simon. Sen förstår jag inte riktigt vad de håller på med. Han ska absolut inte ha barn för hans pappa var en idiot så som hämnd ska Simon låta släkten dö ut. Daphne beskrivs som så oskyldig. Hon vet inget och scenen där hennes mamma ska förklara blommor och bin är verkligen skrattretande. Det märks också att boken är skriven för mer än 20 år sedan. Det är mycket fokus på mödomshinnan (som inte finns) när Simon och Daphne ska ha sex för första gången.

Det är många missförstånd mellan Simon och Daphne. Mycket beror väl på tidsepoken och hur samhället ser ut. Jag sträckkollade de första 2,5 säsongerna av Bridgerton när jag var hemma sjuk. Sedan såg jag att böckerna fanns på engelska på Storytel så jag började lyssna på den här. Alla andra böcker i serien finns också där. Julia Quinn är bokens författare.  Rosalyn Landor var uppläsare.

Boken och första säsongen skiljer sig åt på några punkter. Boken fick fyra stjärnor på Storygraph. Men tv-serien är bättre än boken. Epilogerna var helt onödiga. De kändes väldigt krystade.

De andra böckerna i serien heter:

  1. The Duke and I
  2. The Vicount Who Loved Me
  3. An Offer From a Gentleman
  4. Romancing Mister Bridgerton
  5. To Sir Phillip, With Love
  6. When He Was Wicked
  7. It’s In  His Kiss
  8. On the Way to the Wedding

One thought on “The Duke and I

  1. […] The Duke and I (Bridgerton #1) – Julia Quinn (2000) 7-8/6  433s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *