Reacher, Jack Reacher.

Jag har tidigare berättat att Lee Childs böcker om Jack Reacher är något av en akilleshäl för mig. Jag måste läsa dem! Man kan nästan säga att jag är beroende. Eller som min sambo säger: Kom ihåg att han inte finns på riktigt! Och som jag pratar om honom så kan man faktiskt tro att han gör det. 🙂 Nej jag tycker fortfarande inte att han är en snygging. Inte i mitt huvud iallafall. Men jag tycker att han är underhållande och en ganska bra människa.

61 hours är den 15:e Jack Reacherthrillern ( nr 16, Worth Dying For,  släpps den 30/9!). I den här boken befinner sig Reacher på en buss med 14 pensionärer påväg genom  ett vintrigt South Dakota.Plötsligt busschauffören förlorar kontrollen över fordonet och de kraschar. När de tillslut räddas av polisen förs de till Bolton där de får stanna till stormen är över. Men något är fel i Bolton. Ett lokalt MC-gäng smugglar knark och en gammal dam är vittne till en knarkaffär. Nu är hon dödshotad så nu får hon skydd av polisen dygnet runt. Problemet är att utanför staden finns ett fängelse, och om larmet går på fängelset måste alla poliser släppa allt och åka dit. Damen står då oskyddad..
Som tur är så finns Reacher. Han förstår snabbt att allt inte är vad det utger sig för. Någon eller några inom stadens poliskår är ohederliga och hjälper i all hemlighet knarkkungen. Problemet är bara att ta reda på vem/vilka de är.

I den här boken får man veta lite mer om människan Reacher. Om varför han är som han är. Varför han är så tuff och hård. Och varför han finns i militärens hemliga papper redan som 6-åring. Boken är jättespännande och det är intressant att se Reacher reagera på ett annorlunda sätt. Han tar åt sig av det som händer och börjar ifrågasätta sig själv. Han har mött en värdig motståndare och hans egen storlek och styrka är inte någon fördel längre, utan snarare en nackdel..

Men som vanligt finns det en kvinna med. Men den här kvinnan får han inte träffa. Han pratar bara med henne på telefon hela tiden. Men kanske blir det en fortsättning i nästa bok? Slutet av denna är väldigt öppet. Man vet egentligen inte om han överlevt. Men det måste han ha gjort. Jack Reacher kan inte dö!

0 thoughts on “Reacher, Jack Reacher.

  1. […] 61 Hours – Lee Child Possibly related posts: (automatically generated)Recension […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *