Överenskommelser

Det blev en sträckläsning av den här boken. Kunde helt enkelt inte sluta läsa. Klockan hann blir halv 4 innan jag släckte lampan. Och det är ett gott betyg i sig. Jag gillar böcker som  inte utspelar sig i nutid. Boken påminner om Anna Godbersens Luxserie.

Huvudpersonerna i Överenskommelser är Beatrice Löwenström och Seth Hammerstahl. Hon bor hos sin farbrors familj och är nära vän med sin kusin Sofia. Farbrodern är däremot en mycket strikt och sträng herre som inte tvekat att misshandla Beatrice när hon sagt emot honom.
Seth är stadens mest omtalade unkarl som inte har ett gott rykte. De träffas i december 1880 på Operan. Genast dras de till varandra. Seth är fascinerad av Beatrice intelligens och frispråkighet.  Snart har de inlett ett passionerat men komplicerat förhållande. Men Beatrice farbror har andra planer. För att komma upp sig i världen ingår han en överenskommelse med greve Rosenschiöld. Ett avtal görs och Beatrice tvingas att förlova sig med greven. Farbrodern hotar att han annars ska tvinga sin dotter Sofia att göra det i hennes ställe. Sofia somär av en vekare virke skulle aldrig klara det. Och hon är nyförälskad i Johan. När Seth får reda på att Beatrice är fölovad tror att han att hon lekt med honom. Det blir många missförstånd. Men de kan inte hålla sig från varandra..

Ja jag vet att detpåminner om upplägget för en Harlequinroman. Fast ändå inte. Den här är bra skriven.  När jag läser harlequin skäms jag. Det är som när jag ser på pinsamma filmer och måste titta mellan fingrarna för att stå ut. Alltså läser jag inte harlequin längre. Men det här gillar jag verkligen.  Det finns en boktrailer på Damms förlagssida. Tryck här och kolla.

 Författarinnan Simona Ahrnstedt är leg. psykolog och arbetar som kbt-terapeut (kognitiv beteende terapi). Överenskommelser är hennes första roman.

0 thoughts on “Överenskommelser

  1. […] Överenskommelser – Simona Ahrnstedt […]

  2. Bokomaten skriver:

    Vad kul, jag har läst så skilda åsikter om den här boken och helt kasserat den för egen del. Kanske ska testa så småningom ändå. Framför allt tycke jag det är roligt att folk kan tycka så olika om en bok. Gör den än mer intressant!

  3. […] min svenska favorit är Simona Ahernstedts Överenskommelser. Den är riktigt bra […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *