Styggelsen

Styggelsen är Amanda Hellbergs skönlitterära debut. Det är en modern spökhistoria fylld av kringresande sällskap, marknader, spiritistiska samfund och parapsykologiska lurendrejerier.
Första halvan av boken handlar om zigenarflickan Singa som har klärvoajanta gåvor och som med sin far turnerar runt på marknader som andeskådare strax efter andra världskrigets slut. Hon kidnappas av en spiritistkyrka som utnyttjar henne och hennes förmågor.
Den andra hälften handlar om Maja Grå en ung kvinnlig städerska som får flera övernaturliga syner där hon möter Singa. Det här utspelar sig 2006.
Boken är spännande och jag gillar verkligen Maja Grå. Det som hände Singa är hemskt. Men hämnden är ljuv.. Eva Evander är riktigt otäck.
Jag måste läsa nästa bok om Maja Grå.

0 thoughts on “Styggelsen

  1. Bokomaten skriver:

    Jag tycker ju att Döden på en blek häst är roligare, även om jag verkligen, verkligen gillade styggelsen också. Hoppas du gillar nästa bok med!

  2. […] Styggelsen – Amanda Hellberg mars 169s (bibliotek) […]

  3. […] på en blek häst är Amanda Hellbergs andra bok om Maja Grå. Jag har skrivit här vad jag tyckte om den första boken Styggelsen.  I den här boken är Maja i Oxford för att gå […]

  4. […] är Amanda Hellbergs tredje bok om Maja Grå. De tidigare två, Styggelsen och Döden på en blek häst har jag också […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.