Min första..

 (Bilden är lånad från Adlibris)

Jag har aldrig läst något av Leif G.W. Persson. Nu är jag ju ingen deckarfantast, men kollegan har talat sig varm om honom vid flera tillfällen. När jag såg att han gett ut boken Gustavs grabb och den fick bra recentioner från flera håll bestämde jag mig för att ge den en chans. Beslutet underlättades ytterligare av att jag numera har en Nook och kan låna hem e-böcker från biblioteket och läsa dem på den.

Boken började jag läsa i söndags och imorse så läste jag ut den. Den är riktigt bra och handlar om författarens liv. Den handlar om hans relation till pappan, hans brist på relation till mamman och hans klassresa. Han var ju arbetarpojken som skulle kostas på. Han som skulle bli något och skulle slippa slita ont.  Hans mamma var verkligen ingen trevlig person.. Men det hade väl sina orsaker. Jag förstår iallafall att han bryter med henne efter faderns död.

Nu när jag läst Gustav grabb så vill jag läsa fler böcker av Leif G.W. Persson. Jag gillar hans sätt att skriva. Man kanske skulle ge hans deckare en chans ändå?

0 thoughts on “Min första..

  1. […] Gustavs grabb – Leif G.W. Persson oktober (bibliotek läst på Nook) Like this:LikeBe the first to like this post. […]

  2. Linnea skriver:

    Jag är också nyfiken på den här boken! Jag har inte läst något av Leif G.W. Persson förut, men hans biografi har ju verkligen fått bra kritik. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *