Askungar

Jag fick boken i Ett sommarskönt bokbyte som En bok om dagen arrangerade under sommaren 2010. Jag borde skämmas som inte läst boken förrän nu..

Författaren till Askungar är Kristina Ohlsson.  Askungar är hennes debutroman och hon har hunnit ge ut två till i samma serie också, Tusenskönor och Änglavakter.

En liten flicka förvinner spårlöst från x2000 precis när det rullar in på Centralen i Stockholm. Ingen har sett eller hört något.

Det är den legendariske  komissarien Alex Recht som leder gruppen som utreder försvinnandet. Med sig har han den Peder Rydh och akademikern Fredrika Bergman.  Men utredningen kommer in på fel spår från början. Fredrika kämpar i motvind för att leda bort utredningen som man först slagit in på. Alla är nämligen övertygade om att barnets far som även misshandlat modern är den skyldige. Men Fredrika är inte så säker på det.

Samtidigt får man följa en kvinna som lever gömd med skyddad identitet. För sju år sedan träffade hon Mannen som hon trodde var drömprinsen. Men han visade sig vara the devil in discuise. Hon vet att han är inblandad i flickans försvinnande.
Sedan får man även följa  Mannens nuvarande Docka (som han kallar kvinnorna) .
Mannen är enbart känd som just Mannen av kvinnorna. De vet inget annat om honom. Jag kan inte riktigt förstå hur man kan vara så desperat och utan egen vilja att man inte ens vet vad karln heter.

Boken är en helt okej deckare. Jag var inte så imponerad av den första delen av boken och fortsatte mest att läsa för att boken är med på min Kill hyllvärmarelista. Men den blev bättre. Men jag irriterar mig något fruktansvärt på Peder som är en riktig skitstövel. Fredrika gillar jag mer. Men hon lär väl ha nån slags diagnos?
Sen tycker jag att slutet var lite väl..

Jag kommer läsa nästa bok i serien men jag tänker inte köpa den. Så bra var inte det här. Bra men inte fantastiskt blir betyget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *