Semesterläsning 2

Änglavakter

Bild lånad från Adlibris

Min andra semesterläsningsbok blev Änglavakter av Kristina Ohlsson. En bok som passade utmärkt att bli läs på stranden, korta stunder i lägenheten, på flyget och på tåget hem. Läsningen av den här boken blev väldigt uppdelad, men det funkade bra ändå.

Man vet redan från början av boken att något hemskt har hänt. Den startar nämligen med att Fredrika Bergman sitter och blir förhörd. Det hela startar med att kroppen efter en ung kvinna hittas styckad i ett skogsområde. Kvinnan, Rebecca Trolle, har varit försvunnen i två år. Det visar sig också att skogsområdet använts flera gånger av mördaren.

På ett ålderdomshem sitter en kända barnboksförfattarinnan och tiger. Hon slutade att tala sedan hon blev dömd för mordet på sin föredetta man och hennes son försvann. Alla tror att hon även dödade sonen. Men det var för länge sen. Hon förstår varför Rebecca Trolle mördades. Hon visste för mycket…

Fredrika Bergmans Spencer blir anklagad för sexuella trakasserier av en student som inte blev godkänd i sin kurs. Men han talar inte om det för Fredrika utan tar ut pappaledighet i stället. Fredrika får reda på anklagelserna av sin chef när det visar sig att Spencer även figurerar i deras egen utredning. Kan hon lita på Spencer?

Som läsare vet du hela tiden mer än poliserna. Det är riktigt otäckt och jag blir så irriterad på dem. Ungefär på samma vis som när jag ser skräckfilmer och huvudpersonerna gör idiotiska saker som att ensam gå i skogen när det finns en galen seriemördare på rymmen.

Riktigt spännande bok. Jag har redan lånat hem uppföljaren Paradisoffer, från biblioteket.

0 thoughts on “Semesterläsning 2

  1. […] Änglavakter- Kristina Ohlson augusti 389s (biblioteket) läst på Nook […]

  2. […] Änglavakter- Kristina Ohlson […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *