En annorlunda saga om Askungen

li

 

Cinder av Marissa Meyer bygger löst på Askungensagan, hon heter ju Cinderella på engelska. Men i den här versionen heter hon alltså Cinder. Hon är en cyborg och alltså lägre stående än ”vanliga” människor. Hos sin styvmor och sina två styvsystrar Pearl och Peony. Hennes enda riktiga vän är roboten Iko.

Cinder är Nya Beijings bästa mekaniker och arbetar på marknaden. Men hon får inte behålla några pengar utan hennes elaka styvmor tar dem. En dag kommer prins Kai till ståndet och ber om hennes hjälp att reparera sin robot. Prins Kai skall bli den nya kejsaren av världssamväldet. Hans pappa lider av den dödliga sjukdomen som drabbar allt fler av jordens befolkning.

Cinder och prins Kai dras till varandra, men han vet inte om att hon är en cyborg. Hur berätar man något sådant? Dessutom dras de in i den onda Måndrottningens intriger.

Jag gillar verkligen Cinder. Hon är en riktig tuffing. Det här är första delen i Månkrönikan. Jag kan säga att det blir en riktigt spännande twist  i slutet av boken. I really like this book!

0 thoughts on “En annorlunda saga om Askungen

  1. Amy skriver:

    Hmmmm…låter jäkligt annorlunda och spännande. Mitt bibliotek är jättedålig på att ta in nya böcker. Vill jag läsa sånt får jag köpa. Får kanske önska mig den i julklapp. 😉

  2. […] Cinder – Marissa Meyer oktober 399s (bibliotek) […]

  3. […] är uppföljaren till Cinder av Marissa Meyer. Jag läse Cinder och älskade den boken. Scarlet tar vid där Cinder slutade. Boken är ännu bättre än Cinder! […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *