Fallet Vincent Franke

20121112-222538.jpg
Det finns en gräns mellan kärleken och besattheten, den övre och den undre världen, mellan verkligheten och hallucinationen – öppna den här boken och försök viska det till huvudkataktärenn
Vincent Franke är en vilsen morfinist och langare. Han lever ett sorgligt liv. Man vet att föräldrarna är döda och att han inte hade ett bra förhållande till sin far, en alkoholiserad läkare som misshandlade fru och son.
Men en dag lämnas en bunden kvinna med munnen förbunden hemma hos honom. Vincent har en uppgift: att se till att hon inte rymmer. Detta på order av Pastor, den tyngsta aktören i Stockholms undre värld. Men Vincent faller för henne och när hon plötsligt försvinner måste han hitta henne till varje pris. Vincent kommer att bli Sveriges mest jagade man..

En riktig sträckläsningsbok. Vilket driv! Det enda jag inte tycker om är hur han dödar sin kattunge. Där sjönk han rejält. De som ger sig på djur är så fega och svaga. Måste skriva ut det här med kattungen för att varna känsliga läsare.
Vincent är ingen hjälte på något sätt. Men man kan känna medömkan med
honom . Stackaren har inte haft det lätt.
Författare är Christoffer Carlsson.

0 thoughts on “Fallet Vincent Franke

  1. […] Fallet Vincent Franke – Christoffer Carlsson november 255s (bibliotek) […]

  2. […] Fallet Vincent Franke – Christoffer Carlsson november 255s (bibliotek) […]

  3. […] Jag vill läsa nästa bok i serien nu!  Men jag har älskat alla Christoffer Carlssons böcker, Fallet Vincent Franke, Den enögda kaninen och Den osynlige mannen från […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *