Alexia Tarabotti is back again!

IMG_2835[1]

Alexia Tarabotti är igång igen. Hon är höggravid med sitt och varuvlen Conall Maccon barn. Alla är nyfikna på vad barnet kommer att bli, inte minst föräldrarna. Men vampyrerna är mycket oroade och lönnmördare försöker hela tiden att döda Alexia. För att få slut på de dumheterna lovar Alexia och Lord Maccon att Lord Akeldama, som är Alexias vän och även the potentate i Queen Victorias Shadow Council, ska få uppfostra barnet. Deras list lyckas, men Alexia kräver att de ska skaffa ett hus bredvid Akeldamas för syns skull. Hon tänker nämligen bo i Lord Akeldamas hus även hon med sin make.

Ett galet spöke söker också upp henne och varnar att drottningen riskerar att bli lönnmördad. Nu måste Alexia hindra det. Vem ligger bakom hotet? Spåren leder henne till sin makes förflutna..

Dessutom kompliceras allt ytterligare av att Alexias syster som blivit en suffragette och därmed behöver bo hos Alexia och Conall. Hon som inte ens vet att Alexia är själlös. Madame Lefoux har en hemlighet som plågar henne och hon håller på med en mycket speciell mekanisk uppfinning. Alexia anar oråd..

Det tog lång tid för att läsa ut den här boken. Jag läste i och för sig bara i den på kvällarna och då var jag så trött att det bara blev ett eller två kapitel. Sen kom Torka aldrig tårar utan handskar mellan. Det var ingen bra idé att läsa boken i så många sittningar. När jag läste de sista 200 sidorna mer eller mindre i ett svep blev det bättre. Så mitt råd lyder alltså: Läs denna bok med minst 4-5 kapitel (gärna fler) kapitel  taget för att inte bli distanserad till handlingen.

Nästa bok i serien heter Timeless och ska läsas inom kort. 🙂

 

0 thoughts on “Alexia Tarabotti is back again!

  1. […] Heartless – Gail Carriger december 400s (egen) […]

  2. […] Heartless – Gail Carriger […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *