Ruth Galloway, nr 5

Dying Fall

Efter att ha läst novellen Ruth´s first Christmas klickade jag hem den här från Amazon på direkten .

Dying fall är den femte boken om  arkeologen Ruth Galloway. Boken börjar med att en man dör i en brand. Vi vet att den är anlagd och han dör av rökförgiftning när han märker att ytterdörren är låst från utsidan. Det visar sig att mannen är Ruths gamla universitetsvän Dan. Samma dag som hon mottar dödsbudet får hon ett brev i posten från just Dan där han ber henne om hjälp. Han tror sig ha hittat skelettet av Kung Artur, The Raven King, i Blackpool.

Det är dags för Harry Nelson att ta semester. Men istället för att åka utomlands övertygar han sin fru Michelle att åka till just Blackpool för att hälsa på båda deras mammor. Vad han inte vet är att Ruth har åkt dit tillsammans med Kate (deras gemensamma dotter) och Cathbad (druiden) för att semestra och hjälpa Dans arbetsgivare.

Ruth som aldrig låter sig skrämmas fast hon varit med om hemska saker åker dit fast hon fått anonyma sms-hot. Jag fattar faktiskt inte hur hon tänker och varför hon tar med dottern.

Boken är i allafall riktigt spännande. Jag läste med andan i halsen och jag höll på att få en hjärtattack mot slutet. Ojojoj! Jag tycker att Dying Fall är mycket bättre än A Room Full of Bones. Nu vill jag ha nästa bok i serien. Nu på en gång!

Lästes på Kindle.

 

 

 

0 thoughts on “Ruth Galloway, nr 5

  1. […] Dying Fall – Elly Griffiths december 400s (egen, läst på Kindle) […]

  2. […] Dying Fall – Elly Griffiths […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.