The Iron Duke

The Iron Duke

När jag tittade på det fjärde avsnittet Vaginal Fantasy så handlade det om just The Iron Duke. Jag klickade hem den direkt efter jag sett klart avsnittet och jag blev inte besviken.

Efter att ”the Iron Duke” ( Rhys Trahaern) befriade England från Horde kontroll, blev han genast en nationell hjälte. The Horde var typ asiater som vann kriget mot England för 200 år sedan och som sedan höll landet och resten av världen i ett järngrepp. De kontrollerade folkets känslor och kunde starta något som kallas the frenzy då folk hade sex med vem som helst allt för att skapa fler slavar. Det var under ett sådant frenzy som Mina Wentworth blev till.
Nu har Rhys Trahaearn har byggt ett imperium på respekten – och rädslan – av hans namn. Och när en död kropp släpps från ett luftskepp och ner på hans gård, så kommer kriminalinspektör Mina Wentworth in i hans farliga värld. Han  tänker göra henne till sin nästa erövring. Mina kan inte besvara hans intresse, dock. Horde blod rinner genom hennes ådror, och att bli Rhys älskarinna skulle förstöra både hennes karriär och hennes familj anseende, men utredningen hindrar henne från att undvika honom. Men när Mina avslöjar offrets identitet, snubblar hon på en konspiration som hotar alla människors liv i England. För att rädda dem måste Mina och Rhys färdas genom zombie-angripna ödemarker och förrädiska hav – och Mina upptäcker att det inte bara är hennes landsmän som är i fara utan även hon själv..
Mina är hatad av nästan alla för att hon har Hordeblod i sig. Hennes egen mamma stack ut sina ögon när hon såg hur hennes barn såg ut. Mamman är inte blind nu eftersom man kan få nya kroppsdelar som är bättre än de ursprungliga. Inte hatar hon Mina heller men hon känner ändå att hon är en börda för familjen p.g.a. sitt utseende. Folk på gatan hoppar på henne och slår henne eller spottar på henne så hon måste alltid ha med sig en livvakt i form av sin storväxta kollega (som jag glömt namnet på).
Det här är en steampunkroman. Mina Wentworth är en helt suverän hjältinna helt i stil med Alexia Tarabotti. Men the Iron Duke himself imponerar inte så mycket. Han är för uppblåst. Om Mina får 5 + så får han nöja sig med knappa 3+. Boken var riktigt bra, spännande och underhållande. Det är den första boken i serien om The Iron Seas. Jag måste läsa resten men då är det visst andra huvudpersoner.
Boken läste jag på Kindlen.
Författare är Meljean Brook.

0 thoughts on “The Iron Duke

  1. […] The Iron Duke – Meljean Brooks 19-25/1  402s (egen läst på Kindle) […]

  2. […] The Iron Duke – Meljean Brooks  […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *