1:a klassikern läst i Lyrans klassikerutmaning

20130226-075916.jpg

Mersault är en människa som slumpen gör till mördare. När han ställs inför rätta vänds alla hans tidigare handlingar mot honom och han blir föremål för hat och förakt. Men han upplever allt som händer med likgiltighet, ser tillvaron som ett spel av tillfälligheter. Han är en främling för både andra och sig själv.

Mersault är avstängd och likgiltg människa. När hans mamma dör så bryr han sig inte egentligen. Han är ihop med Marie men han älskar henne inte. Han är kompis med Raymond som är hans granne. Raymond är ett svin som slår tjejen han är ihop med. Mersault vittnar till Raymonds fördel hos  polisen. Men tjejens brorsa och hans kompisar tänker hämnas på Raymond. Men allt går helt fel och Mersault blir en mördare.

Boken är riktigt bra. Det enda jag inte tycker om är Mersaults andra granne som är så elak mot sin hund. Bra att den rymmer. Jag har bestämt att den fick ett mycket bättre nytt hem . Så det så!

 

0 thoughts on “1:a klassikern läst i Lyrans klassikerutmaning

  1. […] Främlingen – Albert Camus 25/2    101s (egen) […]

  2. louixenpixeln skriver:

    När jag läste denna på littveten blev jag så lättad av hur bra den var, en del klassiker är ju jättetråkiga… Roligt att du också gillade den. Läs Pesten härnäst, den var ännu bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *