Ensam kvar?

20130424-061933.jpg

Hedvig har förlorat hela sin familj i en mystisk feber. Alla andra människor verkar också ha dukat under av samma sjukdom. Ensam flyr hon ut från staden, bort från all död. Hon kommer till en bondgård där det finns en massa djur som hon börjar sköta om. Dr blir hon kvar och tar en sekubd i taget. Längre orkar hon inte tänka. Hon finns bara här just nu och orkar egentlige inte tänka på det förflutna eller framtiden.

Det finns ingen elektricitet och inga färska matvaror. Som tur är finns det mycket konserver på gården. Men vad ska hon göra när de ta slut?

Medan hon kämpar för att överleva så har hon fortfarande en 13-årings tankar och känslor. Kommer hon aldrig att bli kysst nu, kommer hon få barn? För visst måste det finnas fler människor någonstans?

En dag ser hon något rött skymta i skogen. Vem eller vad är det och är den/det farlig?

Jag tyckte om boken. Den var riktigt otäck. Sen var det bra att Hedvig fick uppföra sig som en tjurig tonåring. Hon är inget helgon eller någon hjälte utan bara en vanlig tonårstjej i en mycket ovanlig situation. Läs boken om ni inte gjort det.

Författare är Sofia Nordin och jag har tidigare läst Det händer nu och Gå sönder, gå hel av henne.

0 thoughts on “Ensam kvar?

  1. […] En sekund i taget – Sofia Nordin  22/-24/4  193s (bibliotek) […]

  2. […] En sekund i taget – Sofia Nordin […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *