Savannah Levine x 3, kan innehålla spoilers!

Nu tänker jag skriva ett inlägg om de tre sista böckerna i Kelley Armstrongs Women of the Otherworld-serie. De tidigare heter:

I de tre avslutande böckerna är det Savannah Levin, den 21-åriga dottern till häxan/demonen Eve Levine och Christ Nast trollakarl/äldste sonen till ledaren för Nast Cabal, som är huvudperson.

20130701-121027.jpg

I den lilla staden Columbus har tiden stått stilla. Där gillar man inga nymodigheter och ignorerar att det nu är 2000-talet. Men tre unga kvinnor hittas döda i staden. det verkar som om det är något övernaturligt inblandat.

Savannah Levin arbetar fortfarande som receptionist hos sina f.d förmyndare Paige och Lucas. Men den senaste tiden har hon faktiskt blivit befodrad till utredare. Nu är Paige och Lucas borta på semester om Savannah håller ställningarna när en klient vill att hon ska åka till Columbus och utreda morden.

Savannah försöker att väcka så lite uppmärksamhet som möjligt i staden men det visar sig vara omöjligt. Hon får snart allt större problem. Savannah kom dit för att jaga en mördare, men kommer hon att bli dennes nästa offer?

Adam Vasic, hennes vän som är en elddemon, vill komma dit för att hjälpa henne. Men Savannah gör allt för att hålla honom borta. Hon vill klara det här själv och visa att hon är vuxen. Hon är särskilt angelägen om att visa det för Adam…

En riktigt bra bok. Spännande, rolig men framförallt mycket otäck. Det finns till och med en häxjägarkult i den.
Den 11:e boken i Women of The Otherworldserien.

20130701-121100.jpg

I slutet på förra boken, Waking the Witch, blev allt tillkrånglat och Savannah blev orsaken till att en mormor förlorade vårdnaden om sitt barnbarn. Savannah hade inte menat att det skulle gå så illa och nu skulle hon gör vad som helst för att göra det ogjort. När hon lade sig på kvällen mumlade hon det och nästa morgon vaknar hon  utan några krafter alls. Magiska krafter alltså.

Savannah jagas fortfatande av en häxmördare och utan krafter är hon riktigt utsatt. Men hon snubblar över något ännu värre. En rörelse av övernaturliga som hotar att avslöja alla andra för den ”riktiga världen”. De vill nämligen att de ska ta sin rättmätiga plats i världen som övermänniskor. Men alla håller inte med och det har ju gått så bra förut när de avslöjats, not!

Savannah måste ta hjälp av sina vänner Adam, Elena, Clay, Paige, Lucas och Hope. Hope, kaosdemonen och Lucifers dotter, som är gravid i åttonde månaden och som plågas svårt av mardrömmar.

Spännande bok. De onda tvillingarna Severine och Sierra ser ut som en manlig och kvinnlig version av Dakota Fanning som Jane i The Twilight Saga-filmerna. I mitt huvud alltså.

Jag tycker om att Karl Marsden och Hope är med mer, och Elena och Clay naturligtvis.

Thirteen

Kriget i den övernaturliga världen drar allt närmare. Det första slaget har redan skett.Savannah  fick ju rädda sin halvbror undan The Supernatural Liberation Movement. Men han är infektera med vad deras ledare Giles säger gör alla odödliga. Det är en livsfarlig cocktail av vampyrblod, häxblod och zombieblod. Savannah måste få tag i Giles och botemedlet för att rädda sin bror.

Samtidigt försöker Giles frammana Lucifer och för att göra det måste han ha Lucifers dotter Hope. Hopes liv är alltså i stor fara. Dessvärre blir de tvugna att släppa ut psykopaten Jaz för att hjälpa dem. Han som är besatt av Hope. Hopes make Karl Marsden är allt annat än nöjd.

Men nu måste de alla samlas för att slåss för att få behålla sin värld med  häxor, varulvar och varulvar.

Naturligtvis är det en hel del romantik i den här boken. De två tidigare var det inte alls lika mycket romantik och sex i.

Jag måste säga att avslutningen på Women of the Otherworld-serien är mycket bättre än Charlaine Harris avslut på Sookie Stackhouse-serien. Visst dyker nästan alla upp från de tidigare böckerna, men det gör det av en anledning. I Harris Dead Ever After, dök ju alla Sookie ex upp men det tullförde inget till historien. Här gör det faktiskt det.

0 thoughts on “Savannah Levine x 3, kan innehålla spoilers!

  1. […] Waking the Witch – Kelley Armstrong 24-25/6  325s (bibliotek) […]

  2. […] Waking the Witch – Kelley Armstrong 24-25/6  325s (bibliotek) […]

  3. Gia skriver:

    Vad roligt att se att det finns fler som läst den här serien, ingen brukar känna igen författaren när jag nämner henne 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *