Mudos!

20130723-220058.jpg Snygg framsida! Det här är en bok om mudos eller zombier. Eller inte om dem kanske men om en värld där det efter återkomsten kryllar av dem. Människor bor i små ingägnade byar och utanför finns de livsfarliga mudosarna (vad ska man säga?). Om man blir biten blir man direkt smittat och  snart förvandlad till en likadan.

Jag lyssnade på The Forrest of Hands and Teeth och tyckte om historien även om jag irriterade mig både på huvudpersonen och på uppläserskan.  Men sedan tänkte jag försöka lyssna på The Dead Tossed Waves, men jag orkade helt enkelt inte. Sen glömde jag bort serien tills jag var på biblioteket och såg Den mörka staden och då kom jag på att reservera De dödas stad. Den fanns nämligen inte på engelska.

Gabry har haft en trygg uppväxt med sin mor Mary i kuststaden Vista. Men sedan återkomsten är ingen plats längre säker för de oheliga och en ödestigen natt förändras allt, då Gabry och några av hennes jämnåriga tar sig över stadsmuren och in i den övergivna nöjesparken utanför.
Där i mörkret lurar mardrömmen. På några minuter är flera av ungdomarna döda och resten blir snart tillfångatagna
av stadens milis.
Endast två av dem kommer undan: Catcher, som bär på den fruktansvärda smittan, och Gabry, som måste  hitta en styrka inom sig som hon inte trodde att  hon hade och ge sig ut i det okända för att möta sitt mystiska förflutna.

Jag tycker mycket bättre om den här boken. Den är så fruktansvärt obehaglig och otäck. Jag gillar greppet att det är Marys adoptivdotter som är huvudpersonen i boken. Men det är fortfarande att Gabry slits mellan två killar Catcher och Elias.

Nu vill jag bara läsa den sista boken Den mörka staden. Vilken tur att den väntar på hämtning på biblioteket i Gävle då. 🙂

0 thoughts on “Mudos!

  1. […] De dödas strand – Carrie Ryan 21-23/7 […]

  2. […] De dödas strand – Carrie Ryan […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *