Så bra!

20130802-100706.jpg

Den mörka staden är den sist delen (?) i Carrie Ryans zombieserie som startade med De vassa tändernas skog och De dödas strand är de två första delarna. Det har också kommit två noveller som hör ihop med böckerna Hare Moon och What Once We Feared. Jag har inte läst novellerna än..men det ska jag absolut.

En gång i tiden var den Mörka staden fylld med fantastiskt ljus, mäktiga byggnader och vackert klädda människor i kostymer och skyhöga klackar. Nu är staden en ruin, dess stålbalkar pekar nakna mot himlen och på de ogrästäckta gatorna driver de oheliga omkring, ständigt hungriga.

I staden bor Annah, som skulle göra vad som helst för att slippa ifrån sin verklighet och vara tillbaka i byn där hon växte upp, i De vassa tändernas skog. Annah kan inte glömma sin tvillingsyster Abigail som hon lämnade gråtandes på en stig i skogen och aldrig mer återfann.

Vi som läst de tidigare två böckerna vet ju precis vem Annah är och vem som är hennes syster.  Jag gillar Annah som är så tuff, men ändå är så osäker på sig själv. Hon tycker att hon är motbjudande på grund av att halva hennes kropp är täckt av ärr sedan hon fastnade i rakbladsstängsel. Aj aj aj!Annah känner sig ännu mer värdelös när hon ser sin syster. Hon är perfekt, men är det så?

Riktigt bra bok. Den är så obehaglig att läsa. Allt är mer eller mindre hopplöst. Alla kommer att dö, det är bara frågan om när. Men det värsta är hur hemska människorna är moyt varandra. Särskilt de som har mer makt.
Jag tycker att Den mörka staden är den bästa delen i trilogin.

Fiktiviteter och Fridas bokhylla har också läst boken.

3 thoughts on “Så bra!

  1. […] Den mörka staden – Carrie Ryan  1-3/8  389s  (bibliotek) ♥ […]

  2. Veronica skriver:

    Åh ska läsa den innan sen ska jag ta tag i den:)

  3. […] Den mörka staden – Carrie Ryan […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *