Mycket värdig uppföljare

20130916-192101.jpg

Scarlet är uppföljaren till Cinder av Marissa Meyer. Jag läse Cinder och älskade den boken. Scarlet tar vid där Cinder slutade. Boken är ännu bättre än Cinder! Jag älskar den. Hur ska jag kunna vänta på att den tredje boken Cress kommer ut och blir översatt till svenska? Den kommer ju på engelska den 4:e februari. Det ser ut som om den boken kommer att handla om Rapunzel.

Men nu ska vi ju prata om Scarlet:

Rödluvan – inte sagan som du minns den. Men en saga du aldrig glömmer. I den andra delen av Månkrönikan möter vi åter Cinder där vi lämnade henne i första delen: i fängelset. Hennes enda mål är att rymma – men hon vet att hon kommer att bli högvilt om hon lyckas. På andra sidan jorden söker Scarlet Benoits efter sin försvunna farmor. Det visar sig att farmor har många hemligheter, och att hon länge svävat i livsfara. Så möter Scarlet Wolf, en streetsmart slagskämpe. Han tycks sitta på viktiga upplysningar om farmor, men vågar Scarlet verkligen lita på honom? När Scarlet och Wolf lär känna Cinder, som är på flykt, slår de tre sig samman och gör allt för att hålla sig gömda för den onda måndrottningen. I Cinder fick vi möta Askungen som en superkompetent mekanikercyborg i ett framtida Nya Beijing. Cinder dyker upp även i denna bok, men här är det istället Rödluvan – en tuff fransk tjej med pistolen innanför bältet – som är huvudkaraktär. Och ja, det finns även en stor, stygg varg …

Wolf är en riktig favorit! Förutsägbar moi? Please! Boken är spännande, rolig och framför allt  välskriven. Visst finns det några översättningsmissar, men inte så många att det stör. Så sugen på att läsa nästa bok nu!

4 thoughts on “Mycket värdig uppföljare

  1. […] Scarlet – Marissa Meyer 31/8-1/9  458s (bibliotek) ♥ […]

  2. Malin skriver:

    Hm.. Kanske borde läsa den ändå alltså 🙂

  3. […] Scarlet – Marissa Meyer […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *