Transylvanien, vampyrer, New York och blooood!

IMG_4137[1] Snygg framsida!

Evangeline Harker jobbar på den populära nyhetsredaktionen The Hour. Hon ska snart gifta sig med sin älskade pojkvän. Mot sin vilja skickas hon  till Rumänien för att undersöka en möjligheterna att göra en intervju med en ökänd östeuropeisk gangster vid namn Ion Torgu. Det får förödande konsekvenser. Hon upptäcker snart att Torgu bokstavligt talat är ett monster. Han är en vampyr och inte en snygg sexig vampyr utan ett riktigt otäckt och motbjudande monster. Evangeline försvinner spårlöst!  Från New York försöker de att spåra Evangeline , men inget hjälper. Hennes chef får sparken.

Men efter flera månader hittas hon i ett nunnekloster. Hon vill inte prata om vad som hänt. Men under hennes frånvaro har det hänt underliga saker på den 20:e våningen där The Hoursredaktionen håller till.

  • Hennes vän Ian blev allvarligt sjuk och dog,
  • Evangelines pojkvän försökte ta livet av sig i hennes arbetsrum.
  • Det har levererats flera videoinspelningar från Transylvanien som skickats i hennes namn. Men det finns inget inspelat på banden, men det är något konstigt bakgrundsljud.
  • Redaktionen har fått problem med alla ljudfiler verkar ha drabbats av någon slags virus. det låter som om någon viskar olika namn på platser. Platser där våldsamma saker hänt.

Boken måste absolut vara inspirerad av Dracula. Det finns så många likheter. Hur Torgu bjuder in en männsika till sitt hem och denne får se hemska saker som de mer eller mindre blir galna av. Eller hur han skaffar sig mäsnkliga tjänare som gör allt för honom.

Boken är riktigt otäck. Den är välskriven men jag tyckte inte att det var så intressant med så mycket nyhetsredaktionstjafs. Evangeline är inte precis någon favorit heller.

Författaren John Marks var en producent på 60 minutes och det märks att han verkligen använt sig av sina erfarenheter när han skrev boken.

0 thoughts on “Transylvanien, vampyrer, New York och blooood!

  1. […] Fangland – John Marks  22-23/9 385s  (bibliotek) […]

  2. […] Fangland – John Marks […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *