Grekisk mytologi som YA

20131004-125451.jpg Om man kollar snabbt på bilden så ser hon ut som Paris Hilton.

Helena Hamilton är en extremt blyg tjej. Hon blir fysiskt sjuk om hon får för mycket uppmärksamhet av folk. Tyvärr är det svårt att  gömma sig när man som Helena är lång, blond och extremt vacker. Hon har alltid känt sig annorlunda. Hon är extremt stark och otroligt snabb, men det döljer hon för andra människor.

Helena har växt upp ensam med sin pappa.  Hon vet inte mycket om sin mamma förutom att hon heter Beth och lämnade familjen för många år sedan.  Hennes pappa har varit singel sedan dess.

Den senaste tiden har konstiga saker börjat hända. Helena har ständigt blodiga och våldsamma mardrömmar. Hon vaknar hemma i sängen igen men hennes fötter är smutsiga och skadade. Vad är det som händer?

När hon ser Lucas Delos för första gången så blir hon rasande och försöker döda honom. Mitt framför alla andra elever på skolan. Helena förstår inte själv vad som händer. Trots att hon hatar Lucas så dras hon till honom och hans ovanliga familj.

Jag är fascinerad av grekisk mytologi och gillar att böckerna är baserade på den. Jag kommer att läsa de andra två böckerna i serien, Hades och Nemesis bara på grund av det.  Men boken har väldigt många likheter med både Twilightserien och Hush, Hush-serien. För många likheter! Det är som om böckerna är nån sorts fanfiction.  Lucas har samma stalkertendenser som Edward. Han är lika svartsjuk. Kommentaren om att han skulle bli tvungen att döda den som tog Helenas oskuld, men att han skulle förlåta henne.. WTF!

Eller Helenas kommentar att hon skulle genomgå ett könsbyte om det visade sig att Lucas var homosexuell.

0 thoughts on “Grekisk mytologi som YA

  1. […] Helena – Josephine Angelini  30/9-3/10  505s  (bibliotek) […]

  2. […] Helena – Josephine Angelini […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.