Häxor!

20131124-191527.jpg

Cate och hennes systrar måste till varje pris dölja att de är häxor. Sedan deras mor dog är det Cates ansvar att beskydda systrarna och vaka över hemligheten.  Men så hittar hon sin mammas dagbok, och plöstligt är hotet mot systrarna större än hon anat – från Brödraskapet, från Systerskapet och kanske till och med från varandra..

Handlingen utspelar sig i ett alternativt New England.

Cate och hennes två yngre systrar Maura och Tess bor utanför staden Chatham. Det är slutet av 1800-talet och häxor jagas och fängslas. Magi är av ondo och Brödraskapet styr med järnhand. Kvinnor har inte rösträtt, får inte arbeta och måste när de fyller 17 år antingen förlova sig eller ingå i Systerskapet. Om hon inte hittat någon att förlova sig med utser Brödraskapet en lämplig make åt henne.

Cate ska snart fylla 17 år och måste göra ett val. För henne har det bara funnits ett alternativ, hennes barndomsvän Paul. Men hon har inte hört något av honom sedan han reste till Nya London för att studera. Han kom inte ens hem till hennes mammas begravning. Men nu är han åter i byn.

Finn Belastra, sonen till stadens bokhandlare, börjar arbeta som trädgårdsmästare hos Cates familj. Cate dras till honom. Är det Finn hon ska välja?
Samtidigt får hon ett brev med en kryptisk avsändare. Där står att hon ska leta reda på sin mammas dagbok.
Dessutom får Cate och hennes systrar en guvernant, Elena, som inte alls är den hon utger sig för att vara..

Boken var mycket bättre än vad jag trodde. Den var faktiskt riktigt bra. Nästa bok i serien heter Stjärnmärkt och kommer under 2014.

Författare är Jessica Spotswood.

 

0 thoughts on “Häxor!

  1. […] Farlig förmåga – Jessica Spotswood  336s 21-22/11 (bibliotek) […]

  2. […] Farlig förmåga – Jessica Spotswood […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *