This is the end

20131124-192358.jpg

Rekviem är den tredje och avslutande delen i serien som började med Delirium och Pandemonium.

Den explosiva avslutningen på den bästa dystopiska trilogin sedan Hungerspelen

Rekviem är den efterlängtade avslutningen på trilogin som började med Delirium och Pandemonium. Med över 1 000 000 böcker sålda i USA är Lauren Oliver en av världens största författare i genren unga vuxna. 

Kärlek är en sjukdom. Kärlek är ett brott. Regeringen kontrollerar allt.
Skulle du ge upp eller kämpa emot?

I ett framtida Amerika genomgår alla över arton år en behandling i syftet att ta bort känslor som är en fara för samhällsordningen. Kärlek är det värsta som kan hända. De som motsätter sig behandlingen blir inspärrade på mentalinstitutioner eller bestraffas med döden. De som lyckas fly tvingas leva som utstötta i Vildmarken. När Lena blev förälskad i Alex tvingades hon lämna sitt gamla liv bakom sig. I Vildmarken stötte hon på motståndsrörelsen och anslöt sig till deras kamp mot den förtryckande regimen…

Efter den urartade konfrontationen i New York har Lena och hennes vänner ur motståndsrörelsen åter flytt till Vildmarken. Men uppror har blossat upp över hela landet och det går inte längre att gömma sig. Regeringsstyrkor försöker förgöra motståndsrörelsen en gång för alla och Lena befinner sig helt plötsligt i händelsernas centrum.

Samtidigt lever Lenas barndomsvän Hana ett skyddat liv bakom murarna i Portland. Hana har genomgått behandlingen mot Deliria och ska gifta sig med borgmästarens son. Lena och Hana var en gång bästa vänner, men lever nu i helt olika världar. Tills en dag då deras vägar korsas ?

En helt okej avslutning på serien. Eller den har ett ganska öppet slut, men det gör inget. Jag brukar hata öppna slut, men här gör det inget. Om jag skulle ge den ett betyg skulle den få en 3:a av 5 möjliga. Helt okej alltså, men inte mycket mer.

 

 

 

0 thoughts on “This is the end

  1. […] Rekviem – Lauren Oliver  24/11  399s (bibliotek) […]

  2. […] Rekviem – Lauren Oliver […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *