Night Prince

IMG_4458[1]

När Vampyrbokcirkeln ”träffas” nästa gång  i februari så ska vi ha läst Judas barn av Markus Heitz och Once Burned av Jeaniene Frost. Två mycket olika böcker. Once Burned skulle lätt kvala in som månadens bok i Vaginal Fantasy. Mycket kärlek och väldigt utförligt beskriven sex.

Leila har inte haft det lätt sedan hon råkade kliva på en nedfallen kraftledning. Hennes mamma dog när hon rörde henne och Leila själv har stora ärr på kroppen. Men hon kan också kanalisera  elektricitet och ta reda på andra människors mörkaste hemligheter bara genom att röra vid dem. Hennes handikapp har gjort att hon undviker mänsklig kontakt. Hon arbetar på ett kringresande tivoli där hon uppträder som akrobat tillsammans med Marty dom är en vampyr.
Men en kväll blir Leila kidnappad av ett gäng vampyrer som fått nys om hennes krafter. De vill att hon ska spåra upp en annan vampyr, men hon gör det på telepatisk väg och skapar ett band till honom. Vampyren de söker kallas Vlad och kan styra eld.

Vlad räddar Leila , men tvingar henne med till Rumänien.Han vill att ska hjälpa honom spåra upp vem som ligger bakom försöket att döda honom.
Ju mer Leila umgås med Vlad desto mer förstår hon honom. Han är den ursprungliga Vlad Tepes, Han är skoningslös mot sina fiender, men skyddar de sina.
Han är fascinerad av Leila och har bestämt sig för att förföra henne. Något som hon inte alls har någon lust med…först…

Det är mycket sex i boken. Väldigt mycket utförligt beskriven sex. Men det är också en rolig, spännande och välskriven bok. Jag tycker om Leila som är riktig tuff. Det är också roligt att hans ska vara the Vlad Tepes, alltså han som Dracula sägs vara baserad på. Han kallades ju Vlad the Impaler. Nästa bok i serien heter Twice Tempted. Författare är Jeaniene Frost och hon har också skrivit Night Huntress-serien. Jag håller på att läsa den nu och vissa personer som är med i den är också med i den här serien. Once Burned och Twice Tempted ingår i Night Prince-serien.

Jag tycker att serien påminner om Charlaine Harris serier. Som en blandning av Harper Connelly-serien och Sookie Stackhouse-serien.

0 thoughts on “Night Prince

  1. Amy skriver:

    Men hallå?!? Vet du hur många böcker jag har på min ”att läsa” lista? Å nu lockar du med en blandning av Sookie och Harper!!! 😉

  2. Gia - Bokfrossa skriver:

    Älskar Jeaniene Frosts böcker!

  3. […] Once Burned – Jeaniene Frost   29/11-1/12  346s  (egen) […]

  4. […] Tempted är den andra boken i Night Prince-serien. Den första heter Once Burned och den har jag så klart […]

  5. […] Once Burned – Jeaniene Frost […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *