Rymma hem

20131219-213705.jpg

Moses står inte ut längre. Efter en lång tid i ett hårt gäng blir måttet rågat för hunden Moses, en kväll på baren rinner det svarta vattnet i bägaren som är hans tillvaro över och fyller hans värld med mörker. Utan riktning eller mål förvirrar han sig ut i natten, ut i naturen. På sin väg mot lugn och sinnesro möter Moses medmänniskor och motmänniskor. De som vet hur det känns att inte minnas när man hade fäste i något, fotfäst eller bara någon att säga hej till. Och de som inte ser något annat än en håglös, sliten och blöt hundkrake. Men i naturen hittar Moses en plats, ett rum att släppa ut sina trängda tankar. Där kan han göra sig fri från sina demoner, en plats att vara.
Historien om Moses är en historia om att vara vilsen och ute på hal is. Om att skrika utan att få fram ett ljud. Om ångest och panikattacker. Om att rymma från allt och ta sig till ett hem man aldrig sett.

Jag snubblade över den här grafiska romanen av en slump. Den stod på nya böckerhyllan. Bilderna är svart-vita och det är ganska få bilder på varje sida med lite text.

Bilderna är så talande och väcker många känslor. Ibland kan en bild verkligen säga mer än 1000 ord. En riktigt bra grafisk roman. Läs den!

0 thoughts on “Rymma hem

  1. […] Rymma hem -Eva Björkstrand 18/12  158s (bibliotek) […]

  2. […] Rymma hem -Eva Björkstrand […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.