Night Huntress # 2

20131228-015907.jpg SPOILERVARNING! Ni som inte läst den första boken Halfway to the Grave borde sluta  nu på en gång! Har ni slutat läsa nu? Ok.

One Foot in the Grave är uppföljaren till Halfway to the Grave. Huvudpersonen är fortfarande Cat. Den unga kvinnan som en har en vanlig människa som mamma och en vampyr som pappa. Eller pappa och pappa, han våldtog ju Cats mamma. Cat har fått flera av vampyrernas styrkor, Hon är ovanligt stark, snabb och har otroligt bra hörsel, syn, och luktsinne.

Cat lämnade ju sin stora kärlek Bones (en vampyr/bounty hunter) i slutet av förra boken. Hon gjorde det för att skydda honom. Cat blev ju mer eller mindre tvingad att gå med i en topphemlig grupp som tar hand om all skada som vampyrer orsakar. De ser till att allmänheten inte får veta att det finns. Som MiB (Men in Black som håller koll på aliens fast med vampyrer istället). Om hon gick med i specialstyrkan så lovade de att låta bli Bones.

Fyra år har gått och Cat är numera specialagent och leder en styrka som fångar eller dödar vampyrer som mördar folk. Hon har gått vidare med sitt liv och har till och med börjat dejta lite. Men på sin bästa vän hshshd bröllop får hon sitt livs chock! Eller kanske inte sitt livs.. Den bäste mannen till brudgummen är Bones.

Dessutom är det någon som har satt ett pris på Cats huvud. Någon vill ha henne död till varje pris. Hon blir tvungen att ta hjälp av Bones. Men hennes arbetsgivare och hennes eget team är inte glada. För att inte nämna hennes galna mamma som är beredd att göra vad som helst för att Bones ska försvinna på ett eller annat sätt.

Jag gillar verkligen den här boken. Bra historia och man får veta mer hur vampyrvärlden (i den här serien) är uppbyggd och fungerar. Man får också veta mer om Bones ursprung och vad han varit med om. Man får också veta mer om Cat och hennes ”pappa” vem han är. Det blir en bra twist där. Tror man kommer få veta mer om det längre fram i boken.
Sedan gillar jag att de två vampyrserierna som författaren Jeaniene Frost skriver (Night Huntress och Night Prince) har gemensamma karaktärer. Me like!

När det väl är dags för sexscener så kommer skämskudden fram efter ett tag. Hjälp mig! Jag behöver inte veta precis allt! Det sugs blod från intima ställen… Yuck!

0 thoughts on “Night Huntress # 2

  1. […] One Foot in the Grave – Jeaniene Frost 1-2/1  357s (egen) […]

  2. […] One Foot in the Grave – Jeaniene Frost […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *