Blod, eld, död – hårdrockens historia

I lördags anordnade Sandvikens folkbibliotek ett event som hette Blod , eld, död – hårdrockens historia. Ika Johannesson och Jon Jefferson Klingberg som skrivit boken Blod, eld,död – en svensk metalhistoria kom dit och pratade utifrån sin bok.  Eftersom jag älskde boken när jag läste den så var det självklart att jag ville dit. Sambon följde snällt med och vill också läsa boken nu.

Det var mycket intressant att lyssna på Johannesson och Jefferson Klingberg. Det bjöds på många skratt, anekdoter som inte kom med i boken men även riktigt sorgliga saker. När Ika berättade om sista mötet med Jon Nödtveidt så fick iallafall jag tårar i ögonen. Lika när hon berättade om Pelle ”Dead” (Mayhem) och Quorthons (Bathory)familjer.

Andra gånger blev man riktigt förbannad på hur vissa musiker beter sig. Att det ska muckas på black metalkonserter bara för att det är en manlig journalist som kommer, eller att det är okej att stöta på en kvinnlig journalist.

Tiden gick alldeles för fort och sedan var de två timmarna över. Vi gick direkt och käkade på en grekisk restaurang som hette Tzatziki. Där åt jag kycklingspett med bulgur och just tzatziki. Vad gott det var!

Sedan gick vi tillbaka till Kulturcentrums lokal Teaterbruket( det sitter ihop med biblioteket) där vi lyssnade på det lokala bandet Black Poem. Riktigt duktiga var de och med en grym sångerska. Sedan drack vi en kopp kaffe innan det var dags att se Stockholmsbandet Lethal Steel. De var också riktigt bra. Inte min typ av musik egentligen, men som liveband var de riktigt bra.

Lokaltidningen hade gjort ett reportage. Läs här.

IMG_5097[1]

IMG_5094[1]

Biblioteket hade en mycket liten utställning också.

IMG_5096[1]

Innan allt började. Ett tag såg det inte ut som det skulle bli så stor publik, men det blev fullsatt. 🙂

IMG_5099[1]

Ika Johannesson. Sorry att det blev en så dålig bild..

IMG_5102[1]
En lika dålig bild på Jon Jefferson Klingberg

IMG_5104[1]
Black Poem

IMG_5111[1]
Lethal Steel

 

 

 

 

 

0 thoughts on “Blod, eld, död – hårdrockens historia

  1. Lena skriver:

    Verkar intressant. Musik och då även hårdrock hade absolut varit något för mig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *