I love it!

IMG_5380[1]  Så fin framsida!

När det var min tur att välja böcker till Vampyrbokcirkeln så valde jag den här boken och Legend av Richard  Matheson. Jag trodde att det skulle vara mer vampyrer med i boken. Så den kanske inte passade så jättebra i Vampyrbokcirkeln.

Men själva boken älskade jag. Så bra! Som vanligt har jag svårt att formulera mig när jag verkligen älskar en bok.

Jag älskar att allt utspelar sig i 1800-talets London där det finns vampyrer, varulvar, demoner och andra övernaturliga varelser som lever bland vanliga människor utan att de vet om det.

Allt startar med at Tessa Gray kommer till England för att återförenas med sin bror Nate. Men han finns inte på kajen och väntar när hon stiger av skeppet. Istället är det två damer som kallar sig Mrs Black och Mrs Dark som väntar på henne. De visar upp ett brev från Nate där han kallar damerna för The Dark sisters och säger att Tessa ska följa med dem. Men det visar sig att Tessa blir fängslad hos systrarna som tvingar henne att förvandla sig till andra människor. Något som hon inte hade en aning om att hon kunde göra.

Om hon inte gör som systrarna säger blir hon hårt straffad. Det blir hon även när hon misslyckas. Det enda hon får veta om Nate är att är fängslad och att han kommer att dö om hon flyr. En dag får hon veta att hon ska giftas bort med The Magister. Men som tur är räddas hon av den vackraste pojken hon någonsin sett, Will Herondale. Från den stunden förändras Tessas liv för alltid, igen.

Will är nämligen en Shadowhunter. Shadowhunters är Nephilims som svurna att befria världen från demoner och hålla koll på alla andra Downworlders som vampyrer, varulvar och andra övernaturliga varelser. Will och de andra skuggjägarna tar med Tessa till Londoninstitutet som leds av Charlotte Branwell och hennes man Henry. Där finns också Jem som är Will bästa vän. Tessa dras till de båda vännerna.  Naturligtvis ska det bli en liten kärlekstriangel, men inte på Twilightvis.

Skuggjägarna föröker ta reda på vem som är the Magister och vad han vill med Tessa. Dessurtom försöker de hjälpa henne att hitta sin bror och att ta reda på vad hon är.

Jag tycker verkligen om Tessa, Will, Jem och de andra på Institutet. Jessamine är dryg, men de andra gillar jag skarpt. Will är en favorit fast han beter sig som ett arsle mot Tessa den mesta delen av tiden. Men man får snart veta varför.

Jag tycker också om vänskapen mellan Will och Jem. Det är så fint, speciellt hur det beskrivs att vara parabatai.

Jag tycker också om att Tessa är så förtjust i att läsa och att varje kapitel inleds med några strofer ur olika dikter.

Del två och tre i serien heter Clockwork Prince och Clockwork Princess. Serien heter The Infernal Devices och författare är Cassandra Clare. Som också skrivit serien The Mortal Instruments.

0 thoughts on “I love it!

  1. […] Clockwork Angel – Cassandra Clare 23-27/4  481s (egen) ♥ […]

  2. Zozzo och Emme skriver:

    Håller med om allt du sagt. Älskar den här serien så mycket! Tycker nog också att de är bättre än The Mortal Instruments 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *