Eleanore & Park

Eleanor & Park

Jag har bara hört bra saker om Eleanore & Park och jag blev inte besviken när jag läst den.

När Eleanore får flytta hem till sin mamma,styvfar och syskon igen blir hon direkt utsatt för mobbing. Det börjar redan bär hon kliver på bussen. På skolbussen har alla sina bestämda platser och ingen vill att Eleanore ska sätta sig bredvi dem. Hon har eldrött lockigt hår, är lite rund och har konstiga kläder. Inte en bra kombination när man är 15 år och den nya tjejen i skolan.

Till slut förbarmar sig Park över henne och säger åt henne att sätta sig bredvid honom. Park ångrar sig nästan direkt, tänk om han själv blir utsatt nu? Han som kämpat för sin plats på den sociala stegen. Parks mamma kommer från Korea och hon och hans pappa blev kära i varandra när han var stationerad där. Parks pappa är en riktig karla karl och Park känner inte riktigt att han kan leva upp till det han tror är pappans krav.

Eleanore och Park finner varandra genom serietidningar och musik. Kommer de att bli mer än vänner?
Samtidigt lever Eleanore i ett rent helvete hemma med en våldsam och otäck styvfar. Hela familje lever i misär.

Boken är helt otroligt bra, Jag älskar historien om hur Eleanore och Parks förhållande utvecklar sig. Hur de håller hand i smyg på bussen. Så mycket känslor. Det är också en hemsk bok speciellt när det handlar om Eleanores hemsituation. Riktigt otäckt!

Läs boken! Nu vill jag läsa mer av författaren Rainbow Rowell!

0 thoughts on “Eleanore & Park

  1. […] Eleanore & Park – Rainbow Rowell 29-31/5  329s (bibliotek)  ♥ […]

  2. […] Eleanore & Park – Rainbow Rowell 29-31/5  329s (bibliotek)  ♥ […]

  3. Lena skriver:

    Åh, Eleanore & Park vill jag läsa!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *