Min första Gaiman!

IMG_5420[1]

Jag hittade Oceanen vid vägens slut ståendes på hyllan för 1 veckaslånetid på biblioteket och lånade hem den. Jag har aldrig läst något av Neil Gaiman, men har American Gods stående oläst i bokhyllan.

En man återvänder till sin barndoms trakter på den engelska landsbygden. Till en början har hans biltur inget mål, men snart står det klart vart hans undermedvetna har fört honom: till en bondgård med en liten ankdamm strax bakom. För länge sedan bodde familjen Hempstock där: elvaåriga Lettie, hennes mamma och mormor. Märkligt nog bor mamman och mormodern kvar, lika gamla som de var då för fyrtio år sedan, men Lettie är borta. 
Mannen sätter sig på den gröna bänken bredvid dammen och genast börjar han minnas året då han var sju: hur gruvarbetaren som handlade med opaler en morgon låg hopsjunken i baksätet på en bil i vägrenen. Död. Och hur Lettie försvann. 
Stunden på bänken vid dammen för honom tillbaka till våren då ondskan i en hemhjälps skepnad kom in i hans barndom och då hans världar – både barnets fantastiska och de verkliga – förändrades för alltid.

Jag älskade den här boken. Så bra, magisk, skrämmande och helt fantastisk. Jag kan helt enkelt inte formulera mig. Läs Elas inlägg på Beroende av böcker istället!

0 thoughts on “Min första Gaiman!

  1. […] Oceanen vid vägens slut – Neil Gaiman 31/5-2/6   218s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *