Percy Jackson!

IMG_5448[1]

Percy Jackson är en 12-årig kille med dyslexi och adhd. Som om det inte vore nog så bor han med sin mamma och sin otäcka, elaka och illaluktande styvfar. Styvfadern gör ingen hemlighet av att han hatar Percy. Sin egen pappa har han aldrig träffat eller fått veta speciellt mycket om.

Percy har blivit relegerad från så många skolor och det verkar vara dags igen. Den enda vännen han har är en lite konstig kille som heter Grover. Men fler och fler konstiga saker händer. Saker som inte hans andra klasskompisar märker. Saker och ting eskalerar när han blir attackerad av sin mattelärarinnan som verkar vara någon slag monster.

Det visar sig att Percys pappa är en halvgud. En av antikens gudar. En av de största…  När allt fler monster försöker att attackera honom försöker hans mamma att ta honom till halvblodslägret men de attackeras på vägen och bara Percy klarar sig dit. Har hans mamma dött?
Väl på lägret träffar han och blir vän med AnnaBeth som är dotter till Athena. Men Percy får ännu mer problem när det visar sig vem som är hans pappa. Och guden Zeus är övertygad om att det är Percy som tagit hans åskviggen. Om inte Percy hittar åskviggen och lämnar tillbaka den kommer det att bli krig mellan gudarna. Så Percy beger sig ut på en resa tillsammans med AnnaBeth och Grover  (som visar sig vara en satyr) för att hitta åskviggen. På sin resa kommer de att möta flera mytologiska monster, gudarna Ares och Hades m.fl.

Jag tyckte verkligen om den här boken. Den är så rolig att jag skrattade högt flera gånger. Det blev ju inte sämre av att jag tycker om att läsa om de gamla grekiska gudarna. Här fungerar det jättebra, men jag tyckte inte alls om Starcrossed-serien av Josephine Angelini. den första boken Helena gick väl an men jag ogillade många saker med den. Sedan försökte jag läsa del på i serien och jag blev så arg att jag lade ner den efter ca 50 s.

Men Percy Jackson kommer jag att fortsätta läsa. Det är spännande, roligt och väldigt lättläst eftersom det riktar sig till barn på mellanstadiet. Men det är riktigt välskrivet.

Nästa bok i serien heter Percy Jackson and the Sea of Monsters.

Boken lånade jag på biblioteket.

0 thoughts on “Percy Jackson!

  1. […] Percy Jackson and the Lightning Thief – Rick Riordan 8-13/6 375s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *