Annorlunda serie

IMG_5513[1]

Jag har hört en massa bra saker om den här serien. Både på svenska bokbloggar och på olika booktubes. Så jag reserverade den på biblioteket och hämtade ut den. Jag bläddrade lite i den på bussen på väg till Mya, men jag blev inte övertygad om att den var något för mig.

Den är verkligen inget för den pryde. Riktiga sexscener med folk med typ skärmar (Tv, dator) som huvuden. Sen hittade jag fler liknande bilder när jag bläddrade vidare. Men jag bestämde mig att ge boken en chans och började läsa den idag. Jag är glad att jag gjorde det. Den växte verkligen.

Vad handlar den om då? Två soldater har blivit kära i varandra. Tyvärr är det på motsatt sida och Marko var krigsfånge där Selena var fångvaktare. De flyr tillsammans och på den senaste bilden av dem så är hon gravid. Hela boken börjar med att hon föder deras gemensamma dotter. En dotter som ärvt sin fars horn och sin mors vingar. Ja ni förstår ju att det här inte är en vanlig kärlekshistoria i den ”riktiga” världen.

Vi får följa Selena och Marko när de försöker undkomma lönnmördare som deras respektive regeringar skickat ut för att döda dem. Lönnmördare som ska ta med deras dotter tillbaka.  Lönnmördarna är riktigt intressanta med..

Serien är riktigt rolig på sina ställen och riktigt skruvad med.

Jag gav boken tre stjärnor på Goodreads. Den är bättre än så men jag vill inte ge den fullt fyra stjärnor. Kanske 3,3 . Så jag är inte helt såld på serien som jag sett att så många andra är. Jag kommer att läsa nästa bok i serien. Vill ju veta vad som händer.

0 thoughts on “Annorlunda serie

  1. […] Saga vol. 1 – Brian K. Vaughan & Fiona Staples  25/6  160s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *