Sju jäkligt långa dagar

20140713-003027-1827158.jpg

Sju jäkligt långa dagar av Jonathan Tropper var den första boken jag läste under #läsalotsommar2014. Jag tror att jag köpte den på Myrornas eller på någon annan billighetsaffär, Den är läst av någon annan i alla fall.

Boken handlar om Judd som hittar sin fru i säng med hans chef på hennes 34 årsdag. Hela hans liv faller i spillror. Två månader senare dör hans pappa. Han reser hem för att vara med på begravningen och ställs inför faderns sista önskan som var att familjen ska sitta shiva (en judisk sorgevecka) tillsammans med sin utåtagerande familj. Dessutom får Judd veta att hans exfru är gravid.

Trots temat är boken otroligt rolig. Hans familj är galen. Helt galen. Hemligheter kommer fram, det blir slagsmål, otrohet och kärlek.  Jag tyckte verkligen om boken. Även om den är lite väl överdriven. Det blir lite som en fars. Det gjorde inget.

Jag läste upp vissa delar av boken för sambon som också tyckte att det var roligt.

0 thoughts on “Sju jäkligt långa dagar

  1. […] Sju jävligt långa dagar – Jonathan Tropper 5/7  352s (egen) […]

  2. Linnea/Bokblomma skriver:

    Tyckte också om den här! Sedan läste jag några fler av Troppers böcker och blev lite mätt.. Hans böcker påminner väldigt, väldigt mycket om varandra. :/ Men roliga är de!

  3. Lena skriver:

    Skall försöka hinna läsa denna under hösten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *