Paper Towns

IMG_5651[1]

Quentin Jacobsen och Margo Roth Spiegelman har känt varandra sedan de blev grannar vid två års ålder. De bor i ett område i Orlando, Florida som heter Jefferson Park. När de var ungefär nio år gamla hittade de en död man i lekparken. Han satt vid en ek och hade tagit livet av sig.

Nu har det gått en massa år och de är inte precis vänner längre. Margo är skolans drottning och tillsammans med skolans kung Jase som spelar basball och fått ett stipendium till University of Florida.
Quentin tillhör däremot inte samma gäng. Han är en nörd som är ganska nöjd med sitt liv. Alla hans kompisar är med i skolbandet så han hänger kvar i skolan för att kunna åka hem med dem. Inte kan en ”senior” åka hem själv på bussen. Hans föräldrar har tyvärr inte gett honom någon bil.

Men allt är inte så bra i Margos liv för plötsligt en natt knackar hon på Quentins fönster och får med honom roadtrip som varar hela natten. De ska som hon säger ”Right some wrongs and wrong some rights”.

Men nästa dag är hon sprrlöst borta. Visserligen har hon försvunnit förut, men hon har dykt upp igen och hon har alltid lämnat ledtrådar. Nu är hennes föräldrar trötta på hennes beteende och byter lås. Men Quentin kan inte bara låta henne försvinna så han börjar att leta efter ledtrådar.

Han blir allt mer och mer besatt. Och upptäcker att han inte alls känt Margo, vem är hon egentligen? Men egentligen lär sig nog Quentin mer om sig själv och sina kompisar.

Jag älskar Quentins kompisar Radar och Ben. Margos föräldrar är ena riktiga idioter. Margo är ingen picknick heller, men man kanske kan skylla på föräldrarna lite iallafall?

Jag tyckte om boken. Men den är faktiskt väldigt lik Looking for Alaska och An Abundance of Katherines. Huvudpersonerna är snarlika, eller? Boken är verkligen läsvärd och riktigt rolig på sina ställen.

John Green har också skrivit:

  • The Fault In Our Stars
  • An Abundance of Katherines
  • Looking For Alaska
  • Will Grayson, Will Grayson (med David Levithan)

0 thoughts on “Paper Towns

  1. […] Paper Towns – John Green 14-15/7  305s  (egen) […]

  2. Lena skriver:

    Läste denna fast på svenska för några månader sedan Gillade den riktigt mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *