Four!

Four: A Divergent Collection

Four har ju en jättestor roll i Divergent-trilogin. I den sista delen Allegiant så är det omväxlande han och Trish som är berättaren. (Var det någon mer än jag som blev lite förvirrad av det? Ibland undrade jag vem av dem som ”pratade”.)

I Four- a Divergent Collection är det just Four som är huvudpersonen. Det är fyra noveller som låter oss få veta mer om Four och får oss att kanske förstå honom mer.

Den första heter The Transfer och handlar just om hur det gick till när Four bestämde sig för att byta till Dauntless fastän han passade bäst i Abnegation.

The Initiate handlar om hans första tid i Dautless. Hur han fick namnet Four och vad han gjorde för att bli bäst.

The Son handlar om hur han får reda på att något inte står rätt till i Dauntless och Erudite. Att något är fel med hela systemet. Och vad hände med hans mamma egentligen? Han får reda på mer om sina föräldrar.

Den sista novellen, The Traitor,  utspelar sig parallellt med händelserna i Allegiant. Man får veta mer om de beslut Tobias/Four tar under de veckorna han känner Trish.

Jag tyckte verkligen om boken och var glad att få lära känna Four/Tobias mer. Jag blev dock inte mer vänskapligt inställd till någon av hans föräldrar. Hur fasen kan man lämna sitt barn med en misshandlande far? Tänkte inte på det eller?

Jag skulle verkligen vilja veta mer om Four, med tanke på slutet på Allegiant.

Jag lyssnade på boken på Storytel, men jag kommer att behöva köpa den. Vill ha den i bokhyllan!

One thought on “Four!

  1. […] Four: A Divergent Collection – Veronica Roth  31/8-4/8 (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *