Geek Girl 1-3

Jag såg den första Geek Girlboken på några olika Booktubes bl.a. på Heart Full of Books. När jag sedan skaffade mig ett Storytelkonto så såg jag att de tre böckerna fanns på engelska. Och på den vägen är det.

Geek Girl (häftad)

Harriet Manners vet att hon är en geek. Det är svårt att inte veta det när hon blir mobbad och mobbarnas skällsord är just geek. Hennes värsta fiende Alexa Roberts har hatat Harriet så länge de känt varandra. 

Harriet är supersmart och faktiskt riktigt lik Sheldon Cooper i Big Bang Theory. Hon har lite svårt att interagera med andra människor. Hon bor med sin pappa och sin styvmamma Annabelle. Hennes egen mamma dog när hon föddes.

Harriets bästa vän är Nath som alltid velat bli modell. Men när hon tvingar med Harriet på en skolresa med målet att bli upptäckt av en modelagentur så går allt fel. Harriet lyckas bli upptäckt och nu vet hon inte vad hon ska säga till Nath. Kanske bäst att inte säga någonting?

Harriet träffar också en übersnygg kille som hon kallar för Lion Boy (han heter Nick). Harriet bestämmer sig för att ta chansen och med hjälp av sin överentusiastiska pappa och sin stalker Toby glr hon sitt bästa för att bli modell utan att Nath eller styvmodern Annabelle får reda på det. 

Naturligtvis går allt åt skogen..

Model Misfit (häftad)

 

Harriet Manners är tillbaka. Men hon känner sig bortglömd av alla. Hennes pappa och styvmor Annabelle ska snart få barn och var ska Harriet få plats då? Dessutom så har hennes Lion Boy övergett henne. Hennes vän Nath har åkt på läger till Frankrike och till och med hennes stalker Toby överger henne för en familjesemester.
Vad ska Harriet göra hela sommaren?

Som tur är ringer hennes knäppa agent Wilbur och vill få med henne till Japan för att vara med och lansera den kända designern Uka Itos (jag vet inte hur det stavas har bara hört namnet) nya märkeskläder när hon startar ett eget märke. Men Harriet får bara åka om Annabelles mamma Bunty följer med. Men redn när de kommer till Japan blir Harriet övergiven och får klara sig själv i en lägenhet med 2 andra tjejer. 

En av dem verkar dessutom dejta Nick (Lion Boy). Hur ska det gå?

Picture Perfect (inbunden)

Den tredje boken om Harriet Manners. I den här blir hon tvungen att flytta till New York med sin familj. Det visar sig tyvärr att de kommer att bo 1,5 timme utanför New York, men det är det ingen som talar om för henne innan de är där.

Harriet har bestämt sig för att sluta med modellandet. Istället ska hon koncentrera sig på sina studier. Nu får hon till och med en privatlärare. Men inget blir som hon tänkt. Hon förväntas plugga helt själv och med en privatlärare som konstant trycker ner henne. 

Dessutom börjar hon tvivla på Nicks kärlek. Så Harriet bestämmer sig för att bli en modell igen . Helt utan att berätta för sina föräldrar. Det går sådär..

Harriet börjar lyssna på vad en äldre tjej säger till henne om hur man ska få sin kille intresserad. Det hela slutar nästan i förskräckelse. Tur att Nick är Nick.

Men slutet på boken är faktiskt lite sorgligt.

Böckerna är roliga och lättlyssnade. Katey Sobey är riktigt bra som uppläsre och gör olika röster för de olika karaktärerna i böckerna. Jag vet att det är här YA, men Harriet är extremt barnslig. När någon frågar hur gammal hon är i den första boken så svarar hon 15 och 3/12 år. Vem svarar så i den åldern? Ingen!

Men jag gillar att Harriet inte blir en helt annan person när hon blir modell. Hon är fortfarande samma Harriet. Det hon lär sig är att interageraa mer med andra människor, men hon blir inte någon stropp.

Jag tror att jag kommer att fortsätta med serien. Tydligen ska det bli 6 st. Jag tror 3 av 6 räcker bra för mig. 

 

0 thoughts on “Geek Girl 1-3

  1. […] Geek Girl -Holly Smale  27/8-11/8  (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *