När jag mötte the Avengers

Man kan tycka att en sån som  jag skulle ha sett de tidigare filmerna i serien. En som älskat serietidningar, X-Men och som till och med köpte Fantomen-filmen med Billy Zane (för  att hon älskade Fantomen, inte filmen). Men jag hade inte sett filmerna. Jag trodde att de skulle vara töntiga och överdrivna. Som tur var ändrades det med The Avengers!

Mya, jag, Y och J hade bokat platser så högt upp vi kunde i biosalongen. Det är ju där man ser bäst. Tyvärr var det en 3-D föreställning och för J som är extremt höjdrädd blev det lite för mycket. Hon blev tvungen att byta plats, medan vi andra satt kvar. Vi kanske inte ska nämna att hennes telefon började larma mitt under filmen heller. Vi blev inte populär kan jag säga. Det tog ju lite tid inna vi förstod att ljudet kom från hennes väska som var kvarglömd under en stol.

Men tillbaka till själva filmen. Jag blev helt blown away av filmen, storyn och karaktärerna. Jag skrattade, grät och höll andan. När jag kom hem så tvingade jag sambon att se filmen med mig igen dagen efter. Sedan dess har vi sett alla de andra filmerna också Iron Man-filmerna (älskar dem!), Thor 1 & 2 (älskar Chris Hemsworth som Thor men Tom Hiddlestones Loki är bäst) Captain America 1 & 2. . Jag såg Hulk (2003) och tyckte den var så otroligt dålig, så jag gav inte The Incredible Hulk någon chans. Det kommer den inte få heller efter Fiktiviteters sågning. Så jag trodde att alla filmerna skulle vara som Hulk. Vilken tur att jag hade fel.

Dessutom vet jag att åtminstone Thor har magic healing powers. Hur kan du veta det undrar ni. Jo min kompis Y blev så sjuk att hon hamnade på sjukhus bara några veckor innan vi skulle åka till Barcelona, men hon tillfrisknade så att hon kunde följa med tack vara Thor. Han skickade ett krya på dig kort och en liten docka av sig själv och det gjorde susen. Thor= en riktig superhjälte. 😉

YlvasThor

Kojisan_n

LilleThor_n

Måste också säga att Avengers gjorde att jag fick upp ögonen för Joss Weadon och att jag gav Buffy en andra chans. Så tack Avengers!

Detta är ett inlägg i Fiktiviteters Superhjältesöndag av och med:
Bak bok matBeroende av böckerBokhusetBokstävlarnaCarolina läserCinnamonbooksFiktiviteter , KulturkolloOaryaSmutstitelnVildvittra

9 thoughts on “När jag mötte the Avengers

 1. myaspyssel skriver:

  Haha ja vi satt ju t.o.m och vart arg på den som vägra stänga av sin mobil innan vi kom på att det var i hennes kvarglömda väska det lät och då började vi låtsas som det regna 😉

 2. Fint att Avengers ledde dig till Whedon, för mig var det tvärtom att Whedon (som jag följer vartsomhelst) ledde mig till superhjältarna 🙂

 3. Ela skriver:

  Det är samma för mig som för Helena. 🙂 Whedon ledde till The Avengers. Men jag hade nog fått se den ändå, Whedon eller inte, då min pojkvän är slav under alla superhjältar som finns.

 4. bokhusets skriver:

  Vilket härligt krya på dig kort. Ett sånt skulle ju göra vem som helst frisk igen. 🙂

 5. Vad härligt när en film stannar kvar på det viset och öppnar nya dörrar för en. Så var det lite för mig med X-Men. Jag älskade att läsa X-Men som barn men var lite tveksam till filmatiseringarna. Tills jag såg förra filmen (som jag egentligen såg mest för att jag gillar James McAvoy) och blev helt fast och såg sedan även de tidigare filmerna. 🙂

  Ha det gott!

  Kram Charlie

 6. Hemlige boktomten skriver:

  Hallå där! Om en hemlig person av någon outgrundlig anledning skulle få för sig att skicka ett hemligt paket till någon, exempelvis dig, vad skulle denne hemlige person i så fall kunna lägga i nämnda paket? Vilka laster tynger dig och vilka böcker får dig att fnittra fånigt? (Osv.) Tacksam för svar!

  • Cinnamon skriver:

   Hejsan!Mina laster är choklad, smaksatt kaffe/te. Det är inte så många böcker som får mig att fnittra fånigt. Jag läser helst böcker på engelska.Men böcker som jag väldigt gärna skulle vilja läsa är:
   Blue Lily, Lily Blue av Maggie Stifvater
   The Unbecoming of Mara Dyer av Michelle Hodkins.
   Jag har listor på vad jag läst och vilka böcker jag har olästa i hyllan. Blir glad åt vilken bok som helst. Skicka gärna något som du tyckt om. 🙂

 7. […] deltog i Fiktiviteters Maria Langdag 28/3 (här) och Superhjältesöndag 19/10 (här) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *