Syster Varg & Yla i natten

IMG_6178.JPG

Första boken heter Syster Varg. När Sandra firar sin 10:e födelsedag med ett kalas hemma med sina kompisar så får hennes mamma ett samtal av polisen. De tror att de hittat Sandra naken i en varglya. Men det visar sig vara hennes tvillingsyster Tea som försvann för 6 år sedan.
Det blir inte lätt när Thea kommer tillbaka till familjen. Hon beter sig som en varg och kan inte prata längre. Sandra tycker att allt är jobbigt och vill mest bli av med sin syster. Tillslut bestämmer hon sig för att tillsammmans med kompisen Klara hjälpa Thea att återvända till vargarna. Men vad hon inte tänkt på är att vargjakten är i full gång. De värsta jägarna är grannarna Klas och Katrin.

Den andra boken heter Yla i natten. Tea är ledare för vargarna efter det som hände i förra boken. Hon bor med sin familj och går i skolan men tillbringa har så mycket tid som möjligt hos vargarna. Självklart är Sandra med. Flocken har fått en kull med vargungar. Men problemen flockas när det blir skyddsjakt på vargar och Klas och Katrin tänker skjuta alla vargar de ser, även vargungarna. Systrarna gör allt i sin makt för att rädda vargarna. Men kommer det att räcka?

Syster Varg blev en av Bokjuryns Tio-i-toppvinnare 2010. Grundhistorien är bra och illustrationerna är underbara, men boken känns som den är skriven av en 12-åring . En riktigt duktig 12-åring men ändå.. Historien hänger inte riktigt ihop. Jag tror säkert att det finns många barn som gärna läser böckerna. Jag ska prova att läsa den första boken för mina elever. Det finns en tredje och avslutande del i serien Vargar, vargar, vargar!
Författare är Anette Skåhlberg och illustratör är Katarina Dahlqvist. Boken är utgiven på Sagolikt Bokförlag och den rekommenderade åldersgruppen är 8-12 år.

* Jag har läst Syster Varg för min 3:a nu och de älskade den.

One thought on “Syster Varg & Yla i natten

  1. […] Syster Varg – Anette Skåhlberg & Katarina Dahlquist 6/12  125s  (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *