3 x Vlad! Med spoilers!!

IMG_6583[1]

Jag är ju med i en Vampyrbokcirkel på facebook. Där läser vi olika vampyrböcker. Men vi upptäckte att vi ofta läste första delen i en serie. Så då kom vi på att ha ”Spinoffträffar” där vi fortsätter att läsa serierna. Den första serien som vi valde att läsa var Jeaniene Frosts Night Prince-serie.  Så jag tog och läste om alla de tidigare böckerna (hade läst de två första) innan jag läste den senaste. Det skulle ha blivit en trilogi, men nu blir det istället fyra böcker.

Once Burned är den första delen i serien. Leila råkade kliva på en en elledning som låg på marken. Efter det har hon ett som går från hennes ansikte och ner till hennes vänstra hand. Hon avger också stötar, riktigt starka stötar. Hennes mamma dog när hon hittade Leila efter olyckan. Leila är också synsk och kan spåra upp människor genom att hålla i saker som de ägt.
Leila arbetar på en cirkus där hon är akrobat och där Marty, en vampyr, fungerar som en pappa för henne.

Men en dag när hon är ute och tränar på studsmattan dyker ett gäng vampyrer upp. De kidnappar henne och vill att hon ska spåra upp en annan vampyr. Det visar sig vara en mycket speciell vampyr, Vlad eller Vladislav Dracul a.k.a. Dracula. Vlad räddar henne från hennes kidnappare men tar med henne och hela hennes familj till sitt slott i Rumänien. Medan Vlad försöker ta reda på vem som ligger bakom kidnappningen och försöket att spåra upp honom så passar han också på att stöta på Leila. Alla varnar Leila för Vlad eftersom han är en grym psykopat. Hallå Vlad the Impaler! Men Leila faller naturligtvis för honom, trots att han är mycket tydlig med att han aldrig kommer älska någon. Det är bara sex som gäller och naturligtvis hans beskydd.

Twice Burned är den andra delen i serien. Efter det som hände i slutet av förra boken så fungerar inte Leilas synska förmåga. Hon känner sig osäker på sitt och Vlads förhållande. Han känns frånvarande. Han har heller inte erkänt att han älskar henne. Leila håller på att tröttna på det. När när Vlad ger henne en ring med hans släkts enblem, draken så tror både hon och systern Gretchen att han friar. Men han erbjuder bara henne en plats i hans ätt, som vampyr.

Leila blir så arg och besviken att lämnar Vlad för att återvända till Marty och cirkusen. Vlads vän och anställde Maximus följer med henne som bodyguard. Men när det kommer fram till cirkusen så exploderar en bomb och Leila tror att Marty är död. Tillsammans gömmer sig Leila och Maximus som bekänner sig kärlek för Leila.  Maximus är också orolig att det är Vlad som vill döda Leila eftersom hon lämnade henne. Därför ljuger han för Vlad. Något Vlad absolut inte uppskattar…

Men är det verkligen Vlad som är fienden?

Bound By Flames är den tredje boken i serien. Leila är numera en vampyr. Något som hennes pappa inte kan acceptera. Han vill inte att hans andra dotter Gretchen ska vara i Leilas närhet. Vlad är fortfarande lika överbeskyddande fast Leila blivit en vampyr och fortfarande har kvar sin synska förmåga och förmågan att skapa en elektrisk piska för att döda fiender. Vlad vill inte att Leila ska använda sina förmågor för att försöka hitta hans fiende Szilagyi. Szilagyi vet nämligen att Leila är Vlad största svaghet eftersom han älskar henne så mycket. Så Vlad använder sin egen aura för att ta bort hennes förmågor. Tyvärr tänker han inte på att hon då blir mer eller mindre försvarslös. Han tror att hans anställd ska kunna skydda Leila.
Vlad har anlitat Maximus som ska fungera som en spion Szilagys verksamhet. det borde fungera eftersom Vlad är känd för att aldrig förlåta och Maximus mer eller mindre förrådde honom i förr boken.

Men Leila blir kidnappad där hon utsätts för tortyr och värre av Szilagys män, där Maximus ingår. Riktigt otäcka scener. Jag vill inte avslöja för mycket. Dessutom är det en necromancer som ställer till med en massa tok. Vlad och Leila blir tvungna att söka upp the ghoul queen Marie Laveau i New Orleans.

Jag har tyckt om serien och Vlad är en favorit. Även om han är en en alfahanne som har väldigt ålderdomliga idéer för sig. Bound by Flame var den svagaste av böckerna. Den var inte helt trovärdig. Jag vet att det inte finns vampyrer, men jag menar att superskurken Szilagyi betedde sig väldigt konstigt.  Om han verkligen var så grym så skulle väl alla fått göra vad de ville med Leila…

Jag kommer absolut att läsa nästa bok i serien som kommer under 2016.

0 thoughts on “3 x Vlad! Med spoilers!!

  1. […] Once Burned (Night Prince 1)- Jeaniene Frost  15-17/3  346s (egen) omläsning […]

  2. […] Once Burned (Night Prince 1)- Jeaniene Frost […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *