Pirater, magi och kärlek !

IMG_6644[1]

Assassins Curse av Cassandra Rose Clarke är en fantasyroman med vissa drag åt steampunk. Huvudpersonen Ananna är en piratdotter. Hennes far har skeppet Tanarau som hon växt upp på. Hennes föräldrar att hon ska gifta sig med Tarrin Hariri den äldsta sonen i en annan piratfamilj. Det tänker inte Ananna gå med på! Hon vill vara kapten på sin egen båt, inte vara nickedocka åt sin snygge men osmarte fästnman! så Ananna rymmer sin väg.
Men familjen Hariri  skickar en lönnmördare efter Ananna.

Lönnmördaren Naji får dock problem när han ska utföra sitt jobb. Ananna lyckas rädda livet på honom när en giftorm nästan hugger honom. Naji har en förbannelse på sig som säger att om någon räddar livet på honom så är han bunden till den personen resten av sitt liv. Det visar sig att Naji blir tvungen att fungera som livvakt åt Ananna. De försöker också komma på något sätt att lyfta förbannelsen. Deras sökande tar dem ombord på ett skepp..

Jag tycker verkligen om den här boken! Den är rolig, spännande och har intressanta karaktärer. Jag tycker också om beskrivningarna av Jaddor’a, lönnmördarna och hur deras blodmagi fungerar.

Ibland kan jag irritera mig lite på Ananna, men hon är ju bara 17 år. Hon är lite väl tjurig ibland. Jag tycker däremot om hennes och Najis käbblande.

Boken är utgiven på förlaget Strange Chemistry som tyvärr har lagt ner. Hoppas att den blir utgiven igen på något annat förlag.

 

4 thoughts on “Pirater, magi och kärlek !

  1. Lena skriver:

    Är så sugen på att läsa dessa böcker.

  2. Cinnamon skriver:

    Gör det! De var riktigt bra!

  3. […] The Assassin’s Curse – Cassandra Rose Clarke  7-8/4    298s (egen) ♥ […]

  4. […] The Assassin’s Curse – Cassandra Rose Clarke […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *