The Iron Trial

magisterium-the-iron-trial

Callum Hunts pappa har alltid varnat honom för magi. Han har satt upp tre enkla regler: 1. Lita aldrig på en trollkarl 2. Lyckas aldrig med en uppgift som en trollkarl ger dig 3. Låt aldrig en trollkarl ta dig med till Magisteriet. Och nu är Call på väg att bryta alla tre.

När Call blir kallad till inträdesprovet till Magisteriet, skolan för magiker, gör han sitt yttersta för att misslyckas. Han bränner upp papper, gör sönder utrustning och är otrevlig – allt för att bli utkastad så fort som möjligt. Men vad gör det när han blir utvald ändå? Och är verkligen Magisteriet så illa som hans pappa alltid har fått honom att tro? Call kommer snart att upptäcka att allt inte är vad det ser ut att vara och att den största prövningen ännu ligger framför honom …

Jag tycker om Calum och hans rumskompisar Tamara och Aaron. Visst finns det några få likheter med Harry Potter, men skillnaderna är större. Det här är mörkare redan från början.

Jag älskade det! Hur magin fungerar, var skolan ligger, varelserna, allt! Den är riktigt rolig också med en massa sarkasm. Om jag skulle jämföra den med någon bok så är det The Magicians av Lev Grossman.

Det blir mest en massa svamlande nu. Det är för länge sedan jag läste boken.( I början av april..) Jag gav den 4 stjärnor på Goodreads och kommer absolut att läsa vidare i serien som kallas Magisterium. Det ska tydligen bli 5 böcker.

Författare är Holly Black & Cassandra Clare

3 thoughts on “The Iron Trial

  1. Lena skriver:

    Den här har jag lånat hem från biblioteket och skall läsa under sommaren.

  2. […] The Iron Trial – Holly Black & Cassandra Clare […]

  3. […] The Iron Trials – Holly Black & Cassandra Clare 6-7/4  299s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *