Ett viktigt ämne!

IMG_6804[1]

.Vad händer när en nakenbild eller film av sexuell karaktär sprids utom kontroll? Hur mår en ung person som skickar sexuella bilder till främmande vuxna på internet?

Alexandra började skicka avklädda foton på sig själv av ren nyfikenhet. Hon fick mängder av komplimanger tillbaka, något som till slut ledde till allt mer avancerade bilder, med ångest som följd.
Josefin träffade fel pojkvän i tonåren. Idag lider hon svårt av tanken på att bilderna som ex-pojkvännen tog på henne kan dyka upp var som helst.
Sanna var mobbad i skolan – och i sin innerliga önskan om att få vara en i gänget gick hon med på att skicka nakenbilder på nätet till de killar som ville ha.
Deras historier river upp och blottar samhällets brister. De visar var rättsväsendets skarvar sätter stopp för barnens upprättelser, var tillämpningen av lagen fallerar, och avslöjar förövarnas smarta metoder för att fånga sina offer.
De unga skäms över vad de gör. Skäms över att de blir lurade. Skäms över att de inte kan låta bli. Och inför deras skam och smärta står vuxenvärlden handfallen.

Den här boken behandlar ett brännande aktuellt ämne som ingen får blunda för, och den vänder sig till alla som möter barn och unga; föräldrar, lärare, kompisar – och inte minst till de unga själva.

Jag kan bara hålla med om att det här är en bok som alla borde läsa! Välskriven, lättförståelig och fruktansvärt obehagligt! Vilka svin det finns därute som får unga tjejer att göra vad som helst genom olika sorters hot. Psykopater som aldrig borde släppas fria igen.

Författare är journalisten Caroline Engvall som tidigare skrivit 14 år till salu, Skamfläck och Skuggbarn – den okända sexhandeln med barn i Sverige.

Tack till Kalla Kulor förlag för rec.exet.

2 thoughts on “Ett viktigt ämne!

  1. […] Virtuell Våldtäkt – Caroline Engvall  15-16/5  209s (rec.ex Kalla Kulor förlag) […]

  2. […] Virtuell Våldtäkt – Caroline Engvall […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *