I see dead people…

IMG_6935[1]

The Summoning är första delen på en trilogi som heter The Darkest Powers.

Vår huvudperson är Chloe Saunde och går sista året på highschool. Hon får sin första mens och ser spöket av en gammal vaktmästare i skolan och försöker fly så verkar det som om hon tänker hoppa ut genom fönstret. Det blir inte bättre när hon blir fasthållen av lärare och hon sparkar och slår vilt omkring sig för att komma loss. För att hon ska ha någon möjlighet att komma in på UCLA måste hon tillbringa två veckor på  Lyle House som är ett hem för tonåringar med beteendeproblem. Där ska hon undersökas.

När hon kommer till Lyle House har hon bestämt sig för att bli frisk. Hon tar sina mediciner , men det är något som inte stämmer. Det är något underligt med alla de andra intagna ungdomarna också.

Chloe försöker ta reda på vad som egentligen är fel med henne och de  andra ungdomarna. Är hon verkligen schizofren? Och vad är grejen med fosterbröderna Simon och Derek?

Det är mycket övernaturligt i den här boken. Det gillas! Det jag inte gillar är att det är ganska medioker YA. Kelley Armstrong skulle ha hållit sig till att skriva för vuxna. Jag tycket mycket om hennes Women of the Otherworld-serie.

Jag tyckte inte om Chloes beteende. Det var inte mycket jag tycket om faktiskt. Det var en förutsägbar bok med alltför många pekpinnar. Jag kommer inte fortsätta med serien.

Jag gav den 2 stjärnor på Goodreads. Mycket av det kan nog bero på att jag inte precis tillhör målgruppen.

Böckerna i serien heter:

  • The Summoning
  • The Awakening
  • The Reckoning

0 thoughts on “I see dead people…

  1. […] The Summoning (Darkest Powers #1) – Kelley Armstrong  4-16/6  400s (egen, läst på Kindle) […]

  2. […] The Summoning (Darkest Powers #1) – Kelley Armstrong […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *