God Save the Queen

god-save-the-queen

Det är 2012 , men det är fortfarande drottning Victoria som styr, hon är nämligen en vampyr! Hela aristokratin består av varulvar och vampyrer. Vättar bor i de gamla tunnelbanesystemet. Ingen går ut efter mörkrets infall. Iallafall inte människorna..

Magi och teknologi finns sida vid sida.

Vår huvudperson är Xandra Vardan som tillhör the elite Royal Guard. Det är hennes uppgift att skydda aristokraterna. Hon och hennes syskon (2 systrar och en bror) är halvblod. Vampyrer och varulvar har svårt att få egna barn på grund av The Plague . Dessa kvinnor bor på bordeller där deras uppgift är att vara barnmaskiner.

Xandras mamma blev galen och hamnade på ett dårhus innan hon dog. Xandra har alltid varit rädda att hon själv ska gå samma öde till mötes.

När hennes syster försvinner  blir allt komplicerat. Xandra upptäcker saker om sig själv, sina närmaste och sin mentor som ställer allt på sin spets. Dessutom krånglar hon till det med att hopppa i sängen med en varulv.

Jag älskade den här boken. Hela historien och miljön är fantastisk. Boken är rolig, spännande och har en riktigt tuff huvudperson i Xandra.  Det var jättebra att läsa boken på Kindlen eftersom jag kunde slå upp ord under läsningens gång.

Vi läste boken i Vampyrbokcirkeln. Jag har köpt hem de två andra delarna i serien till min Kindle och de ska läsas snarast.

Författaren heter Kate Locke och de nadra två delarna i serien heter The Queen is Dead och Long Live the Queen.

 

0 thoughts on “God Save the Queen

  1. […] God Save the Queen – Kate Locke 27/6-28/6  351s (egen, läst på Kindle) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *