Katitzi i ormgropen

IMG_6971[1]

 

Katitzi i ormgropen är den tredje boken om den romska flickan Katitzi. Nu har hennes syster Rosa blivit bortgift och flyttat. Katitzi saknar henne något hemskt. Nu finns det ingen som ser till att hon håller sig ren. Till och med storebror Paul ser hur smutsig hon är och tar med henne till sjön för att bada. Han ska ju ändå ut i skogenn för att hugga ved. Men Paul kommer inte riktigt ihåg var sjön är så han går för att leta medan Katitzi sitter kvar på en sten i skogen. Där sitter hon och fantiserar och plötsligt har hon ramlat ner i ett hål i marken som är fullt med ormar. Paul lyckas som tur var att hissa upp henne innan något händer, men när de berättar för pappa Taikon undrar han om det kan vara ett omen. Frågan är bara om det är ett gott eller ett ont..

Det här är en riktigt hemsk bok. Katitzi och Lena blir mer och mer utsatta för styvmoderns misshandel och pappan väljer att inte se. Som tur är finns det snälla människor i närheten som Sam som har en minigolfbana och Saga som hjälper systrarna att börja skolan. Frågan är bara hur länge det varar..

Författare är Katarina Taikon.

Boken kommer att ges ut igen på Natur  i en samlingsvolym tillsammans med Katitzi rymmer i september.

0 thoughts on “Katitzi i ormgropen

  1. […] Katitzi i ormgropen – Katarina Taikon 11/7  78s (bibliotek) […]

  2. […] Katitzi i ormgropen – Katarina Taikon […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *