Sandmannen

IMG_6972[1]

 

En ung man hittas gående på en hög järnvägsbro en kall vinternatt i Stockholm. Han har legionärssjukan och är svårt nerkyld. På Södersjukhuset visar det sig att han är dödförklarad sedan sju år. Mannen var ett av seriemördaren Jurek Walters sista offer innan Walter greps av Joona Linna. Jurek Walter dömdes till rättspsykiatrisk vård och total isolering. Var har den unge mannen befunnit sig hela tiden? Hans oväntade vittnesmål gör att det gamla fallet måste tas upp igen. Det är bråttom. Någon måste ta sig in och vinna seriemördarens förtroende.

Äntligen får man veta mer om bakgrunden till mysteriet Joona Linna. Boken har ett väldigt högt tempo och jag hetsläste mer eller mindre de sista 200 sidorna. Boken är sjukt obehaglig!

Visst är det en hel del händelser och personer som är överdrivna och otroliga. Men det gör inget! Jag listade ganska snart ut den stora twisten. Joona Linna är en favorit!

Det här var en perfekt bok att läsa under Läs-a-lot sommar 2015. Nästa bok i serien heter Stalker. Författare är Lars Kepler.

0 thoughts on “Sandmannen

  1. […] Sandmannen – Lars Kepler  6-9/7  518s (bibliotek & Storytel) […]

  2. […] Sandmannen – Lars Kepler […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *