Katitzi i Stockholm

IMG_7081[1]

Katitzi har flyttat till Stockholm med Paul och Rosa. De bor i samma läger som sin pappa, men träffar honom nästan aldrig.
Katitzi vill också tjäna pengar som sina äldre syskon och börjar att sälja julkort. Men hon får akta sig så att folk inte förstår att hon är rom. Hon tjänar betydligt bättre när de tror att hon är ett stackars flyktingbarn..

Katitzi flyttar tillslut hem till pappa och tanten igen fastän tanten fortsätter att slå henne. Det ges någon förklaring på det men den köper jag inte. Tanten fick lämna sina egna barn när hon blev förälskad i Johan Taikon.

I lägret börjar det dessutom att spridas sjukdomar i form av lungsot.

På bilden håller Katitzi i en stor hummer som hon köper med en del av sina julkortspengar eftersom det sägs att hummer är så gott. Men när hon biter i den blir hon arg och kastar bort den. De har lurat henne! Katitzi har inte förstått att man inte ska äta skalet.

 

0 thoughts on “Katitzi i Stockholm

  1. […] Katitzi i Stockholm – Katarina Taikon 28/7  138s (bibliotek) […]

  2. […] Katitzi i Stockholm – Katarina Taikon […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *