Alena

IMG_0403

Alenas liv är ett rent helvete. Sedan hon börjat på en snobbig internatskola trakasseras hon varje dag av Filippa och tjejerna i lacrosselaget. Bästa vännen Josefin tänker inte låta Alena ta mer skit. Inte från kuratorn eller rektorn, inte från Filippa och inte från någon på den där vidriga skolan. Om Alena inte slår tillbaka så kommer Josefin ta saken i egna händer. Det finns bara ett problem. Josefin har varit död i ett år.

En riktigt mörk, våldsam och tragisk historia. Jag anade redan i början hur det låg till, men det var så bra gjort. Tycker verkligen om Kim W Anderssons tecknar och berättarstil. Så snyggt! Nu är jag sugen på att läsa Love Hurts.

Sambon fick hem boken idag eftersom han var med i en kickstarter för boken för flera månader sedan. Boken har också filmats med bl.a. Amalia Holm, Molly Nutley och Felice Jankell. Det är dock några stora förändringar gjorda i filmen. Men den ska  ses! Boken gavs ut 2012 första gången, men med anledning av filmen är nu återutgiven i en lyxigare utgåva med extra material från filmen och inspelningen.

Tycker absolut att boken passar in i min TBR för oktober. Blodigt, mörkt och kick-ass!

2 thoughts on “Alena

  1. […] Alena – Kim W Andersson 5/10  120s (sambons) […]

  2. […] Alena – Kim W Andersson ) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *