Vit som snö

IMG_0727[1]

Vit som snö är den andra delen i serien om Lumikki Andersson av Salla Simukka. Den första boken heter Röd som blod och den läste jag för några veckor sedan.

Efter händelserna i den första boken har Lumikki rest till Prag på semester. Hon turistar och förundras över hur vacker staden är. Men en ung kvinna tar kontakt med henne och säger att hon är Lumikkis syster..

Lumikki har alltid känt att hennes föräldrar har dolt något för henne. De är ju inte precis öppna i hennes familj. Lumikki vill veta mer om kvinnan och går med på att träffa henne igen.

Det visar sig att Lumikkis eventuella syster tillhör en sekt som kallas sig för familjen. Ledaren planerar något stort och naturligtvis blir Lumikki inblandad. Snart springer hon för sitt och andras liv genom Prag för att förhindra en tragedi.

I den här boken får vi veta mer om personen som krossade Lumikkis hjärta. Det är fortfarande bara små glimtar men jag antar att vi får veta mer i den avslutande delen som heter Svart som ebenholts.

Eftersom  jag varit i Prag kände jag igen flera av platserna som beskrevs i boken. Jag kunde riktigt se hur Lumikki sprang över Karlsbron. Jag blev så sugen på att åka tillbaka till Prag, men utan att bli  jagad genom dess gator!

Lumikki är verkligen en ny favorit hos mig. Hon är en smart och tuff tjej som ändå ät sårbar. Jag drar fortfarande paralleller till Veronica Mars som också är en favorit. Jag kommer absolut att läsa nästa bok i serien. Den är reserverad på biblioteket.

2 thoughts on “Vit som snö

  1. […] Vit som snö (Lumikki Andersson #2) – Salla Simukka  7-9/11 250s (bibliotek) […]

  2. […] Vit som snö (Lumikki Andersson #2) – Salla Simukka […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *